Od sada u Virovitici moguća i privatna testiranja na koronavirus: Evo koliko će koštati

Vrijedan PCR uređaj za brzu analizu briseva osoba testiranih na koronavirus pušten je danas (srijeda) u rad u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ. Osim detekcije virusa SARS-CoV-2 moći će raditi i različit spektar analiza.

-Konačno smo dočekali trenutak da u rad pustimo novi PCR uređaj. On detektira pozitivne na virus SARS-CoV-2, ove već godinu dana trajuće epidemije na tlu Republike Hrvatske. Novost je da ćemo sada uzorke koje uzimamo na istom mjestu po istom obrascu u našem kontejneru, koje smo do sada vozili u Zagreb, obrađivati ovdje u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije – rekao je tom prigodom ravnatelj Zavoda Miroslav Venus.

pcr covid korona 8

Besplatan je za osobe koje imaju bilo koju od indikacija za uzimanje brisa na SARS-CoV-2 virus od svog liječnika primarne zdravstvene zaštite ili epidemiologa. Za sve one koji nalaz trebaju zbog putovanja u inozemstvo ili drugih privatnih razloga, cijena iznosi 698 kuna.

-Na Upravnom vijeću Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” odlučeno je da će cijena biti 698 kuna. Vodili smo računa da ne radimo s gubitkom, odnosno da cijena bude realna i slična kao u drugim županijama – zaključio je M. Venus.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content