SP U EGIPTU Červar napravio i treću izmjenu igrača: Evo tko je novi u momčadi protiv Katara

Pred rukometašima Hrvatske u utorak, 19. siječnja u 18 sati utakmica je 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu s reprezentacijom Katara. Ovo je susret za prvo mjesto u skupini C i prilika da se prenesu još dva boda u drugi dio natjecanja, što bi bio veliki korak prema plasmanu u četvrtzavršnicu Svjetskog prvenstva.

Hrvatski izbornik opet je napravio jednu izmjenu u sastavu reprezentacije. Umjesto Mate Šunjića za vratara, uz Ivana Pešića, u postavu je ubacio Marina Šegu.

Katar prije desetak godina počinje intenzivnije ulagati u rukomet. Organiziraju se brojni rukometni turniri na koje dolaze najbolje svjetske reprezentacije i klubovi. Kako bi pojačali svoju reprezentaciju u katarskom rukometnom savezu dovode igrače koji dobivaju njihovo državljanstvo. Vrhunac tog interesa za rukomet u Kataru je bilo Svjetsko prvenstvo kojeg su bili organizatori 2015. godine. Na tom prvenstvu reprezentacija Katara osvojila je srebrnu medalju. Vrlo brzo nakon Svjetskog prvenstva interes države se prebacuje na nogomet, jer će se u Kataru održati Svjetsko prvenstvu u nogometu 2022. godine. Međutim “sjeme rukometa koje je zasađeno”, ostalo je i dalje. Katar je već niz godina u vrhu svjetskog rukometa.

Hrvatska rukometna reprezentacija jednom se do sada u službenim utakmicama susrela s Katarom. To je bilo na Olimpijskim igrama 2106. godine u Rio de Janeiru, kada je Katar pobijedio Hrvatsku 30:23, tako da su nam reprezentativci Katara ostali “dužnici”. Nadamo se da ćemo im to ovom prilikom vratiti.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content