STANJE U PROMETU Prošlog tjedna u prometnim nesrećama teško ozlijeđena dva vozača

Protekli tjedan se na području Virovitičko-podravske županije dogodilo osam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene i jedna lakše, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Obje prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama su se dogodile u naseljima u okolici Slatine, u Novom Senkovcu i Novakima, a uzrokovali su ih nastradali vozači.

Slijetanje vozila s ceste u Novom Senkovcu je u ponedjeljak oko 3 sata uzrokovao 42-godišnji državljanin Srbije zbog upravljanja neprilagođenom brzinom, dok je 72-godišnji vozač bicikla nastradao zbog nepoštivanja prednosti prolaska teretnog vozila u srijedu oko podneva u Novakima, stoji u policijskom priopćenju.

Uz dva teško stradala sudionika u prometu, još je jedan vozač osobnog automobila lako ozlijeđen i to u sudaru koji je u Suhopolju u četvrtak poslijepodne uzrokovao vozač osobnog automobila koji je upravljao neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola, zbog čega je i uhićen.

Osim po prometnoj problematici i stradavanju u prometu, miran tjedan nije bio niti po utvrđenim prometnim prekršajima kojih je tijekom proteklog tjedna utvrđeno 190.

Od 16 vozača zatečenih da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 48 godina u četvrtak u 20,10 sati u Rezovačkim Krčevinama, dok je najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila od 2,23 g/kg utvrđena u petak u 15 sati u Grabrovnici kod vozača osobnog automobila starosti 58 godina.

Prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom je protekli tjedan utvrđeno 55, a najvećom utvrđenom brzinom od 119 km/h je u petak u 20 sati u Čađavičkom Lugu upravljao vozač osobnog automobila reg. oznaka Mađarske, i to na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Uz ova dva prekršaja utvrđeno je i 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content