Uspješno završen projekt “Škola, mačji kašalj II” slatinske Udruge “Vretenac”

Kako to obično biva, svemu što je lijepo brzo dođe kraj pa je tako u ponedjeljak, 25. siječnja, održana posljednja radionica projekta “Škola, mačji kašalj II”, Udruge “Vretenac” Slatina.

Projekt je to koji UOSIT “Vretenac” provodi već drugu godinu zaredom, a ujedno je nastavak projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”,kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U šest mjeseci trajanja projekta uključeno je dvanaestero djece u procesu odgode upisa u prvi razred za koje su edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić pripremile i održale dvadeset radionica kojima su poticane predčitalačke i predmatematičke vještine, razvoj grube i fine motorike, govornih i perceptivnih sposobnosti kao i socio-emocionalni razvoj, a sve kako bi se djeca psihički i fizički pripremila za polazak u školu. Uz aktivnosti namijenjene djeci, u projekt “Škola, mačji kašalj II” uključeni su i njihovi roditelji za koje je psihologinja Jasna Plantak održala četiri radionice grupne podrške.

2 3

Na grupama podrške roditelji su upoznati s mogućnostima i metodama rada s djecom van školskih klupa kao i načinima stvaranja motivirajućeg okruženja u kojem se podržava dječja radoznalost, aktivnost, igra i stvaralaštvo te stjecanje novih iskustava.

Ovim putem vodstvo Udruge osoba s intelektualnima teškoćama Vretnac iz Slatine zahvaljuje se roditeljima na ukazanom povjerenju, ali i djeci na otvorenosti, spremnosti na učenje, druženje i igru, te uvijek radoznalim osmjesima.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content