”ACTIVE FOR SLAVONIA” Besplatna sportska škola za djecu, ali i programi i treninzi za roditelje, studente i umirovljenike

Niti pandemija nije spriječila rođenog Virovitičanina sa zagrebačkom adresom Deana Todorovića da se putem svoje udruge Sve za sport prihvati realizacije projekta ”Active for Slavonija” financiranog iz Europskog socijalnog fonda te iz hrvatskog proračuna. Spomenuta udruga, inače sportsko rekreativnog sadržaja, osnovana je 2013. godine, a projekt čija je realizacija u tijeku samo je jedan od njihovih brojnih projekata.

– Iako sam već dvadesetak godina u Zagrebu, srce je uvijek vuklo kući. Kao udruga posvetili smo se osmišljavanju ovog projekta kojeg smo na kraju i uspjeli realizirati uz pomoć naših kolega i profesora tjelesne kulture. Što se tiče novčanog djela, financiramo se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto, dok je preostalih 15 posto vrijednosti projekta financirano iz državnog proračuna – izjavio je Dean.

Realizacija ovog hvalevrijednog projekta bit će u višenamjenskoj hali Viroexpa. Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji osigurano je 220 kvadrata za prenamjenu kako bi se zadovoljili svi uvjeti potrebni za njegovu realizaciju.

– Ovom prilikom želio bih se zahvaliti partnerima, Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću koji je prepoznao kvalitetu i cilj projekta i omogućio nam prenamjenu jednog dijela hale. Sami prostor je već uređen i opremljen. Pribavili smo sprave, rekvizite i podlogu tako da smo već sada spremni za rad. Čeka se još samo popuštanje mjera. Vjerujemo kako će od 1. ožujka mjere biti dovoljno ublažene i da će se krenuti s radom, ako ne, naši korisnici će na žalost morati još malo pričekati – dodao je.

viber slika 2021 02 16 08 47 31

Koji je cilj samog projekta, što se njime željeli postići i kroz koje aktivnosti, pobliže nam je objasnio Hrvoje Žunec koji sudjeluje u njegovoj realizaciji.

– Misao kojom smo se vodili prilikom pisanja ovog projekta bila je u prvi plan ubaciti aktivnosti koje su na neki način deficitarne. Virovitica će dobiti organizirane treninge sportske gimnastike za djecu od četvrte do desete godine života, a održavat će se i elementarna sportska škola za djecu istih godišta. Posebno smo se bazirali i na roditelje budući da je ovo društveno obiteljski projekt. Dvorana je pregradna tako da smo osmislili treninge posebno za djecu, posebno za roditelje, ali i aktivnosti koje će zajedno provoditi – rekao je Hrvoje i dodao:

– Postali smo i studentski grad, mislili smo i na studente. Uređeni su dijelovi koji će služiti i njima, bilo da je riječ o organiziranim funkcionalnim treninzima ili da bi se samo skratilo vrijeme igranjem pikada, šaha i sličnih stvari. Bazirani smo i na umirovljenike, smatram da su oni posebno pogođeni, pogotovo u ovo vrijeme, tako da ćemo se posvetiti i radu s njima, uključivati ih u tjelovježbe i također im pružiti mjesto na kojem će se moći relaksirati i uživati u slobodnom vremenu- dodao je.

Glavni organizator cijele priče uz pomoć tajnice Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dore Međimorec okupio je tim profesora koji će se posvetiti radu na projektu.

viber slika 2021 02 16 08 47 31a

Kao što je i spomenuto, zbog trenutne epidemiološke situacije ne može se sa sigurnošću reći kada će projekt točno krenuti sa realizacijom. Čeka se službena odluka Stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske, a popuštanjem mjera krenut će se s upisima na službenim web stranicama projekta ”Active for Slavonia” na kojoj će se objavljivati sve potrebne informacije vezane uz projekt.

– Važno je za naglasiti da je sve vezano uz projekt ”Active for Slavonija” u potpunosti besplatno našim korisnicima. Osobe koje ne barataju društvenim mrežama i internetom nego za naše aktivnosti saznaju preko radija ili TV-a, u poslijepodnevnim terminima mogu doći u halu Viroexpa budući da će svakoga dana netko od nas trenera biti tamo. Nadalje, osobe koje pokažu zanimanje dobit će od nas osnovne informacije i fizičku prijavnicu koju je potrebno popuniti. Na žalost, bit ćemo gotovo sigurno ograničeni vezano uz broj sudionika tako da sve osobe koje ne budu mogle pristupiti aktivnostima u ovom prvom turnusu od četiri mjeseca, morat će pričekati onaj slijedeći, a mi ćemo nastojati biti što fleksibilniji i omogućiti što je moguće većem broju korisnika korištenje naših prostorija i pohađanje svih navedenih aktivnosti – zaključio je Hrvoje.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content