GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA VIROVITICA Prikupljeno mnoštvo igračaka u akciji “Djeca djeci – darivanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica okončano je prikupljanje igračaka u akciji “Djeca djeci – darivanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja”. Građani Virovitice i korisnici virovitičke knjižnice su ponovo pokazali veliko srce prikupivši velik broj igračaka. Knjižničarke iz Igraonice su ih detaljno pregledale, dezinficirale, sortirale i zapakirale prema namjeni. U petak 12. veljače su voditeljica Igraonice Ivana Molnar i ravnatelj Robert Fritz dostavili igračke u Dječji vrtić Petrinjčica u Petrinji i Dječji vrtić Bubamara u Glini. Zadovoljstvo i zahvalnost na darovanim igračkama su bili obostrani i prema kazivanju djelatnika oba vrtića – djeci će u ovim traumatičnim okolnostima jako puno značiti.

150255307 1367394460319570 6621957634777792413 n

Ova akcija je završena, ali time započinje nova. Virovitička knjižnica se uključuje u nacionalnu kampanju za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!” u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF-a, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog čitateljskog društva, Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti i Hrvatskog logopedskog društva. Cilj je prikupljanje slikovnica i knjiga za djecu potresom pogođenih područja Banovine pod sloganom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”.

I oim putem pozivaju djecu i roditelje da donesu svoje slikovnice i dječje knjige koje više ne koriste u virovitički knjižnicu i daruju ih onima kojima će čitanje biti obrazovna i biblioterapijska potreba. Prema najavama, virovitički autori slikovnica za djecu će također donirati svoja djela u tu svrhu. (Knjižnica Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content