Kafići u Virovitici otvorili vrata: Radimo prema propisanim mjerama i čekamo njihovo dodatno popuštanje

Danas (ponedjeljak) su na snagu stupile nove, ublažene mjere koje će trajati do 28. veljače. Kafići mogu prodavati kavu i piće “za van”, otvorene su i teretane, fitnes centri te škole stranih jezika, dječje igraonice i radionice, automat klubovi, kasina i kladionice.

Iako su dobili zeleno svjetlo za rad, brojni ugostitelji s virovitičkog područja ipak nisu otvorili svoja vrata. Za one koji su odlučili raditi, izrađen je poseban epidemiološki okvir u kojima su mjere kojih se vlasnici moraju pridržavati. Tako se osobe koje preuzimaju napitke ne smiju zadržavati na terasama kafića ili ispred njih. Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje “s nogu” čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra te koristiti maske, a na objekte treba staviti obavijesti o epidemiološkim mjerama. Ne smije se puštati niti glazba.

MG 3182

– Nikakvo otvaranje, niti kava za van. Ili normalno otvaranje ili ništa – rekao nam je dio ugostitelja.

Nakon obilaska užeg centra grada utvrdili smo da je zatvoreno više od 70 posto kafića.

– Od desetak kava se ne može opstati i plaćati troškove poslovanja. Lokale treba grijati, aparati su svi uključeni. Ništa od toga – rekao je vlasnik jednog virovitičkog kafića.

IMG 20210215 111102

Dio ugostitelja, već umoran od dugotrajne borbe s virusom ipak je odlučio otvoriti svoja vrata. Promet je slab, ali vjeruju da će uskoro mjere biti dodatno ublažene i da će se posao odvijati u normalnim uvjetima, a do tad, „kako ide, ide“.

Jedan od njih je i David Kovačević, vlasnik kafića „Park“ na virovitičkoj šetnici.

MG 3178

– Uvjeti su takvi kakvi jesu i svako ima pravo na izbor, raditi ili ne. Mi smo odlučili prodavati kave i pića za van i polako se uhodavati u posao za ono što slijedi prije ili poslije, a to je otvaranje terasa, a nakon toga nadamo se i što brži povratak rada u normalnim uvjetima. Nemamo nikakvih problema s gostima, svi se pridržavamo propisanih epidemioloških mjera – rekao nam je Kovačević.

Zadovoljan povratkom na radno mjesto je i konobar Siniša Vlaisavljević. Vlasnik kafića „Mount Everest“, u kojemu radi, odlučio je danas počastiti goste.

MG 3061

– Otvorili smo, danas je prvi dan pa svoje vjerne goste častimo besplatnom kavom, a kako će biti u narednom periodu, ostaje nam za vidjeti – rekao nam je Vlaisavljević.

(www.icv.hr, ts; foto: M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content