Na anketni poziv za Jaslice u Špišić Bukovici javilo se dvadesetak roditelja

Dječji vrtić „Čarobna šuma“ u Špišić Bukovici koja je svoja vrata mališanima otvorio krajem listopada prošle godine, sada pohađa ukupno 42 djece. U mlađoj skupini je 20 mališana, riječ je o djeci od 3 do 4 godine starosti, dok je u starijoj skupini, u kojoj su djeca od 4 godine pa sve do polaska u 1. razred osnovne škole, 22 djeteta. U Čarobnoj šumi radi 5 odgajatelja, spremačica i kuharica.

Da bi zadovoljila potrebe roditelja i djece najmlađe dobi, Općina Špišić Bukovica planira adaptirati unutrašnjost postojeće zgrade da bi mogli primiti i djecu jasličke dobi, što nam je u razgovoru potvrdio i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

– Vrtić je uz osnovnu školu vrlo važan za demografsku sliku naše općine, a plan je da tu budu zastupljene sve dobne skupine djece, pa i djece najmlađe, odnosno jasličke dobi. Stoga smo u fazi izrade projekta za adaptaciju prostora vrtićke zgrade kako bi zadovoljila potrebnim kriterijima. S ciljem formiranja popisa potencijalnih polaznika Dječjeg vrtića u Špišić Bukovici, pozvali smo sve roditelje koji su zainteresirani za upis djece u Dječji vrtić u Špišić Bukovici da nam se jave. Rok je bio 15. veljače, a javilo se dvadesetak roditelja koji su iskazali interes da njihova djeca pohađaju jaslice – iskazao je zadovoljstvo odazivom načelnik Hrvoje Miler.

IMG 0140
Foto: K. Toplak

Zadovoljstvo sa zainteresiranošću roditelja iskazala je i v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića „Čarobna šuma“ Ana Šantić.

– Izrazito nam je drago da su roditelji prepoznali važnost jasličke dobi, a da budem iskrena i očekivali smo takav odaziv mještana. Zajedno sa djelatnicima ovdje nas je pedesetak i lijepo nam je, a bit će nam još ljepše kada dođu oni maleni. Ovdje je uvijek veselo, ali i zanimljivo jer djeca saznaju nove korisne stvari. Zadovoljni su i oni i njihovi roditelji, što nam je najveća nagrada za naš posao. Imamo odličnu suradnju s načelnikom Hrvojem Milerom kao i sa cijelom Općinskom upravom i sigurna sam da neće dugo proći da s radom krenu i jaslice, svi se tome veselimo – rekla nam je v.d. ravnateljica Ana Šantić.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content