Na području OBŽ od 324 obrađena uzorka novopozitivno je 28

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 324 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus. Osam novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, četiri su iz Belišća, po tri iz Čepina i Valpova, te po dvije iz Bilja i Ernestinova. Po jedna novopozitivna osoba bilježi se na području gradova Beli Manastir, Đakovo i Našice, kao i na području općina Antunovac, Podravska Moslavina i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od Covida-19, i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek od kojih je 8 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 11 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe u dobi od 59 i 78 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 799 osoba.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji, a samo jednu osobu iz Osijeka nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 116 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. (www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content