OBRANIO DISERTACIJU NA PMF-U Endi Keresturi iz Milanovca novi je doktor geofizike, ukupno treći sa šireg virovitičkog područja

Odlične vijesti stižu nam sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. U utorak, 9. veljače Virovitičanin Endi Keresturi obranio je doktorsku disertaciju pod nazivom “Pertubacije početnih uvjeta u prognostičkom ansambl-sustavu konvektivne skale”. Time je postao doktor znanosti u području geofizike.

Endi Keresturi je tako postao treći doktorand u području geofizike sa šireg virovitičkog područja. Kao i njegovi prethodnici, doktori znanosti Martina Tudor i Branko Grisogono, pohađao je Gimnaziju Petra Preradovića u Virovitici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Dr. Branko Grisogono, predsjednik komisije za obranu rada istaknuo je kako je za doktorsku disertaciju E. Keresturi odabrao jednu tešku i zahtjevnu, ali aktualnu temu.

-Glavni cilj istraživanja, odnosno moje radnje bilo je unaprijeđenje računalnih modela za prognozu vremena, da bismo u budućnosti imali što točnije vremenske prognoze – ističe mladi virovitički doktor geofizike Endi Keresturi.

(www.icv.hr, ts)