Od ove godine u ribolov ne smijete bez pametnog uređaja: Sve morate prijaviti u aplikaciju mRibic

S novom godinom na snagu je stupila nova odredba za koju trebaju znati svi koji se aktivno bave ribolovom. Naime, svi ribolovci se moraju prijaviti na aplikaciju mRibic koja je postala dostupna online za android i iOS uređaje. Ovu su aplikaciju svi dužni koristiti prije odlaska u ribolov te prijaviti dolaske na vodu i odjaviti se kad odlazite s vode. Također, obavezno je i upisivanje riba koje su nakon ulova zadržane. Zakon o slatkovodnom ribarstvu predviđa kazne od 1000 do 3000 kuna ako se nećete držati pravila. No, s ovom odredbom koja je de facto u skladu s zakonskim odredbama u slatkovodnom ribarstvu u EU, ne slaže se većina ribolovaca, jer po tome, ona osoba koja nema pametni uređaj, ne može ići na pecanje.

mRibic Aplikacije na Google Playu
screenshot

– Zasigurno ima i onih starijih ribolovaca koji nemaju pametni telefon ili kojima je cijeli ovaj postupak prekompliciran. Radi se na tome da se s Hrvatskim ribolovnim sportskim savezom dogovori, da svi oni koji ne posjeduju potrebni uređaj, svoju potvrdu o ispravnosti ribolova daju na dosadašnji način, predočenjem valjane ribolovnice i osobne karte – rekao je tajnik Županijskog ribolovnog saveza VPŽ Marko Bićanić.

Vjerojatnost da bi se s odlukom da sve bude po starom, složila većina ribolovaca, no trenutno bez odgovarajućeg pametnog uređaja, odnosno prijave na mRibic, nemojte ni kretati na ribolov.

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content