OPĆINA ČAČINCI Načelnik Mališ: Ove godine završavamo i opremamo vrtić, obnavljamo društvene domove i gradimo nove pješačke staze

Općina Čačinci jedna je od općina na području Virovitičko-podravske županije koja ima jasnu viziju, marljivo i studiozno radi na čelu s načelnikom Mirkom Mališem, stvaraju se pomno pripremljeni projekti usmjereni isključivo boljem životu svih mještana.

Prošla godina po mnogočemu je bila čudna, zahtjevna i teška, no kada si organiziran na visokom nivou, ništa nije nemoguće, kaže načelnik Mališ, pa stoga unatoč svim problemima vezanima uz koronavirus s pozitivom gledaju na 2020.

cacinci Custom

– Ne bih izdvajao nijedan projekt koji je realiziran ili koji je krenuo u realizaciju prošle godine jer su svi produkt sustavnog rada i pripreme, a sve u cilju poboljšanja uvjeta i olakšavanja svakodnevnog života naših mještana. Iako je godina protekla uz borbu na suzbijanju i prevenciji širenja virusa i bolesti Covid-19, uspjeli smo uspješno dovršiti projekte energetske obnove zgrade u sportskom centru, “Zaželi bolji život u Čačincima”, u suradnji s Nogometnim klubom Mladost, “Sport4All”, izgradnju Društvenog doma u naselju Brezovljani Vojlovički, izgradnju i adaptaciju pješačkih staza i nerazvrstanih cesta na području općine. Zasigurno da je najveći i najskuplji projekt izgradnja dječjeg vrtića. Iako radovi ne idu onim tempom koji je bio predviđen, to je projekt u koji je utrošeno najviše energije svih uključenih u realizaciju i nadam se da ćemo ga uskoro privesti kraju – smatra načelnik M. Mališ.

Kaže kako se Općina posebno posvetila ulaganju u bolji životni standard.

– Uz standardne radove uređenja komunalne infrastrukture, redovno je kao i svake godine održavan sustav javne rasvjete. Tamo gdje su ostvareni uvjeti ugrađena su nova rasvjetna tijela, a preko programa WiFi4EU u središtu naselja Čačinci izgrađen je sustav besplatnog interneta. Od usluga kojima se poboljšava standard moram istaknuti postavljanje info-ploče te izradu mobilne aplikacije pomoću kojih je moguće prijaviti komunalne probleme i pomoću kojih nam je omogućeno da na nov, moderan način informiramo naše mještane o svim projektima i akcijama koje provodi općina, udruge i ostale institucije – dodaje Mališ.

cacinci Sport za sve 8 Custom

KAO I U VEĆIM SREDINAMA

Demografske mjere i pomoć starijima poseban su segment rada ove općine. Naime, redovno daju pomoć za novorođenčad, sufinanciraju rad dječjeg vrtića, a osigurali su i jednosmjenski rad osnovne škole. Tu je i četiri redovnih i sportskih stipendija, a važna stavka je i osiguranje iznosa od bespovratnih 10 tisuća kuna za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine na području općine. Najstarijim mještanima Općina pruža pomoć kroz jednokratne financijske isplate i provođenjem mjera pomoći u kući za stare i nemoćne, koju koristi više od 60 korisnika.

Nova godina polako je uhvatila zamah, epidemiološka situacija se popravlja i svi očekuju normalniju godinu. Oni koji žele ulagati očekuju da će realizacija važnih projekata teći lakše.

cacinci vrtic 1 Custom

– U ovoj godini u planu je dovršetak izgradnje i opremanje novog dječjeg vrtića, završetak izgradnje društvenog doma u naselju Brezovljani Vojlovički, izgradnja kanalizacijskog sustava u Preradovićevoj i dijelu Kolodvorske ulice, dovršetak pješačke staze u Ulici braće Radić te izgradnja staze uz dio državne ceste D2 u Čačincima i na mjesnom groblju u Čačincima. Sigurno da je jedan od bitnih projekata i uređenje Trga dr. Franje Tuđmana i izrada projekta uređenja državne ceste D2 uz rekonstrukciju staza, parkirališta i javnih površina – najavljuje načelnik.

cacinci vrtic 2 Custom

Sukladno izrađenim projektima i financijskim mogućnostima i fondovima koji su na im raspolaganju Općina planira i energetsku obnovu društvenih domova u Paušincima i Humljanima te uređenje okoliša oko doma u naselju Bukvik. A u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Općinom Crnac najavljeno je i asfaltiranje županijske ceste između naselja Paušinci i Krivaja.

– Svi ovi projekti, a i još mnogo manjih, ali ne i manje bitnih, pridonijet će poboljšanju standarda življenja svih naših mještana i osigurati uvjete slične onima koje imaju stanovnici urbanijih i razvijenijih krajeva – zaključio je Mališ.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content