Planirali ste roštiljati na virovitičkim ribnjacima? Vandali su se pobrinuli da to ne možete

Stiže period ljepšeg i toplijeg vremena i planirali ste roštiljati s obitelji i prijateljima na virovitičkim ribnjacima? To se nažalost neće ostvariti jer su nepoznati vandali demolirali roštilje na ribnjacima. Polomljene i zgažene nadstrešnice, izbijene cigle i ploče – prizor je kojeg ćete ondje zateći.

Upitali smo Grad Viroviticu hoće li, i može li, nešto učiniti po pitanju obnove roštilja, no istaknuli su kako je riječ o vlasništvu Hrvatskih voda te kako su u pripremi projekta uređenja cijelih ribnjaka.

received 276177943922839
Foto: čitatelj

– U tijeku je izrada projektnog zadatka za izradu glavnog i izvedbenog projekta uređenja vodnog režima Ođenice za potrebe obrane od poplava i višenamjensko korištenje na području grada Virovitice. Za izradu glavnog i izvedbenog projekta, potpisan je Sporazum o sufinanciranju između Hrvatskih voda i Grada Virovitice.

Projektom Hrvatskih voda predviđeno je uređenje prostora od 1. do 5. ribnjaka, čime su predviđeni i sadržaji za posjetitelje i izletnike. Cilj uređenja okoliša u području jezera I, II i III je zadovoljiti potrebe rekreacije, edukacije i odmora posjetitelja i interesa za očuvanjem i osiguranje razvoja prirodnih, ekoloških i tradicionalnih vrijednosti kraja.

received 861640534687372
Foto: čitatelj

Na Virovitičkim jezerima na poziciji platoa uz V. jezero nakon svih radova na revitalizaciji ribnjaka planira se izgradnja sadržaja za potrebe športsko-ribolovnih udruga. Te sadržaje čine: centralna građevina, sanitarni blokovi, nadstrešnice za izletnike s prostorom za roštiljanje, natjecateljska staza, pješačko biciklistička staza i parkirališni prostor. Namjena svih sadržaja je turistička i sportsko rekreativna – kažu iz Grada.

Dakle, ako nemate svoj roštilj, kroz duže vrijeme bit će nemoguće na taj se način na virovitičkim ribnjacima družiti s obitelji i prijateljima. I to sve zahvaljujući nekolicini vandala kojima su se navedeni roštilji nekako zamjerili.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content