Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 31. obljetnica osnutka HDZ-a Čačinci

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, Hrvatska demokratska zajednica općine Čačinci obilježila je 31. obljetnicu svoga postojanja.

Izaslanstvo stranke na čelu s novim predsjednikom Alenom Jurencem odalo je tako, na svoj Dan, počast onima koji su krvlju i životima platili slobodnu Hrvatsku.

– Budući da zbog epidemioloških mjera koje su na snazi uslijed pandemije koronavirusa nismo bili u prilici na uobičajen i dostojanstven način obilježiti 17. veljače 1990. godine kao dan kojim je utemeljena Općinska organizacija stranke kao državotvorne, domoljubne, demokršćanske i narodnjačke vrijednosti, a koja je u najtežim trenucima preuzela ključnu ulogu za vođenje hrvatskog naroda na ovom prostoru, koristim prigodu i putem medija u ime stranke i svoje osobno ime želim uputiti svim članovima naše stranke na području općine iskrene čestitke u povodu 31. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Čačincima. Tim povodom je jučer izaslanstvo Općinske organizacije HDZ-a kod Spomen obilježja položilo vijence i zapalilo svijeće prvom hrvatskom predsjedniku doktoru Franji Tuđmanu i svim preminulim članovima Hrvatske demokratske zajednice – rekao je tom prigodom Jurenac.

Naglasio je kako je u protekla tri desetljeća odgovornost za vođenje i upravljanje općinom Čačinci imala Hrvatska demokratska zajednica.

-U tom razdoblju ostvaren je niz kvalitetnih projekata kojima su se nastojali osigurati temeljni preduvjeti za razvoj naše sredine, ali i rješavanje ključnih problema naših mještana. Upravo povjerenje naših mještana u proteklom razdoblju rezultiralo je ostvarenjem gotovo svih planiranih projekata. Danas su pred nama novi izazovi, u studenom 2020. dobio sam povjerenje članstva na unutarstranačkim izborima i preuzeo odgovornost i daljnje vođenje HDZ-a u Čačincima. Osnaženi mandatom koje je novo vodstvo dobilo, zajedno koračamo prema lokalnim izborima koji nas očekuju za tri mjeseca. Nakon što sam dobio povjerenje i prihvatio biti kandidat za načelnika općine, koristim ovu priliku zahvaliti se na ukazanom povjerenju. Siguran sam da ću svojim radom, voljom, znanjem i zalaganjem za dobrobit svih naših mještana, ravnomjernim razvojem svih naših naselja i stvaranjem još boljih preduvjeta za kvalitetan život u budućem razdoblju, opravdati dano povjerenje – nastavio je Jurenac.

Rekao je i kako se na ovu veliku obljetnicu moraju s ponosom sjetiti njihovih osnivača i svih onih koji su HDZ u Čačincima činili jakim i postojanim, a posebno riječi prvog predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana: “Draga hrvatska braćo i sestre, imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti povijesni i čuvajmo to što smo stvorili. Znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!”

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content