Stanje u prometu prošlog tjedna: Na pitomačkom području vozač traktora usred dana vozio s 1.12 promila

Foto: icv.hr, ilustracija

Tijekom proteklog tjedna na našim prometnicama evidentirano je devet prometnih nesreća, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Tri su nesreće rezultirale s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a tri su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 202 prekršaja, od kojih 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 65 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.12 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod 43-godišnjeg vozača traktora koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u utorak, 11. veljače u 15.20 sati u mjestu Grabrovnica.

Najveća brzina kretanja vozila od 110 km/h izmjerena je stacionarnom kamerom u petak, 12. veljače u 21:31 sati u mjestu Pitomača, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila, što je za 40 km/h iznad ograničenja, a za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana te 3 negativna prekršajna boda.

(www.icv.hr, PU viroviticko-podravska)