U pitomačkoj knjižnici, u povodu Valentinova, otvorena izložba slika Milke Novosel

Za Valentinovo u Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena je izložba slika Milke Novosel iz Pitomače. Slikarstvom se počela baviti nakon odlaska u mirovinu, a iz nje je već 15 godina umjetničkog stvaranja. Slika u više tehnika ulje na platnu, staklu, pastelom i akvarelom, a iskusna je i u oslikavanju i graviranju pisanica. Članica je likovne udruge „Kloštranska paleta“ iz Kloštra Podravskog i „Duga“ iz Pitomače.

Ova izložba je treća samostalna u Pitomači. Sudjelovala je na oko četrdeset zajedničkih izložbi, a na Internet izložbi Daler-Rowney tri puta. Rado se odaziva na likovne kolonije, a ukupno je sudjelovala na oko sto pedeset u Hrvatskoj i jednoj u Mađarskoj. Na ovoj izložbi izložene su slike u tehnici ulje ili akril na platnu.

DSC 0001
Foto: B. Novosel

Na otvaranju izložbe slikarica Milka Novosel govorila je o slikarstvu i svojem radu. Prigodno za Valentinovo pročitala je pjesmu „V nedelju gda dođeš mi ti“ od Rajka Stilinovića. Izložbu je otvorila Irena Gavrančić, zaposlenica knjižnice. Uvodnim riječima zahvalila se slikarici i pozvala korisnike i posjetitelje knjižnice neka pogledaju izložbu, a bit će otvorena 15. ožujka, prema rasporedu rada knjižnice.

(www.icv.hr, B. Novosel)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content