U Slatini održana završna konferencija projekta “Za život kakav zaslužuju”

Jučer (četvrtak) je u prostorima slatinskog Crvenog križa održana završna konferencija programa zapošljavanja žena “Zaželi”, projekta “Za život kakav zaslužuju”.

Nositelj projekta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Slatina kroz koji je zaposlena 21 ženska osoba, a koje su usluge pružale u većini naselja pojedinih općina i grada Slatine. U gradu Slatini usluge su pružane u šest naselja, u općini Nova Bukovica u sedam, u općini Mikleuš u pet, u općini Sopje u osam te u općini Voćin u devet mjesta. Ukupno su djelatnice pružale usluge za više od 120 korisnika u 35 naselja. Projekt vrijedan 3.580.608 kuna u stopostotnom iznosu financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a napisala ga je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Zavrsna 4

Na početku završne konferencije sve nazočne pozdravio je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić, a o samom projektu govorila je koordinatorica projekta Andreja Jurčević. Nakon što su pogledali video projekciju o provedbi projekta “Za život kakav zaslužuju”, nazočnima su se obratili, u ime partnera u projektu, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk, te slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u ime Grada Slatine i općina Nova Bukovica, Mikleuš, Sopje i Voćin.

Crveni križ Slatina nastavit će s istim aktivnostima kroz projekt “Za život koji zaslužuju 2”, koji su prijavili na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike 11. siječnja 2021. godine.

Zavrsna 13

– Nadamo se da će naš projekt biti uskoro odobren, da bi do svibnja 2021. godine mogli početi pružati usluge našim korisnicima koji ih nestrpljivo očekuju – rekao je ravnatelj CK Slatina Vladimir Jelenčić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”621785″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content