VIJEĆE OPĆINE CRNAC Podržana odluka o zajedničkoj komunalnoj službi s općinom Čađavica

Vijećnici općine Crnac održali su redovnu, 22. sjednicu. Na aktualnom satu vijećnika Romana Lončarevića (HSS) zanimalo je stanje sa zapošljavanjem komunalnog redara na području općine. Odgovorio mu je načelnik Mato Damjan.

-Obavio sam razgovor s kolegom, načelnikom Čađavice Mirkom Rončevićem i dogovorili smo da ćemo ujediniti komunalne službe. Prošle godine smo počeli kupovati komunalne strojeve jer želim da ta nužna djelatnost bude prisutna u našoj općini. Još je preostalo dogovoriti pravne detalje – rekao je Damjan.

Pročelnik Danijel Jozić dodao je kako je zajedničku službu omogućio Zakon u komunalnoj djelatnosti te da se o njoj treba odlučiti na vijeću.

-Ja vjerujem kako ćemo postići dogovor i vrlo brzo ostvariti suradnju na obostrano zadovoljstvo te ponajviše na korist naših mještana – rekao je Jozić. Vijećničko pitanje Nicole Velić (HDZ) bilo je vezano uz obavljen tehnički pregled dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu, za što je načelnik Damjan rekao kako je prošao uspješno. Nakon što prođe nužna procedura, ovoga proljeća bi trebao biti i otvoren.

U tijeku sjednice vijećnici su donijeli i odluku o povjeravanju poslova i održavanju objekta dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu zajedničkoj ustanovi Dječjeg vrtića ”Lipa”. Nakon donošenja obvezne statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta općine koje se odnose na nadolazeće lokalne izbore, vijećnici su jednoglasno donijeli i Odluku o izvršenju proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 31.12 2020. godine, potom je prihvaćeno izvješće Državnog ureda za reviziju u kojem je potvrđeno uspješno poslovanje Općine, a potvrđena je i odluka o kupnji nekretnine u korist Općine, a riječ je o nekretnini koja će biti korištena za skladištenje komunalnih vozila i opreme.

Pod točkom ”razno” vijećnici su većinom glasova odobrili zamolbu Nogometnom klubu Crnac za financijsku pomoć pri uređenju klupskih prostorija, za što će sredstva biti osigurana rebalansom općinskog proračuna. (www.icv.hr, vg)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content