1. HRL Osječanke slavile u slavonskom derbiju: Milovanović, Mioč – Cabadaj i Kirin najaktivnije kod Lavica

Rukometašice 1234 Virovitice u danas (subota) odigranom slavonskom derbiju upisale su 14. uzastopni poraz u 1. HRL. Bolje od njih, u Sportskoj dvorani Zrinjevac, bile su Osječanke koje su uvjerljivo slavile rezultatom 34:19.

Izabranice trenera Franje Metera uspješno su parirale raspoloženim domaćim rukometašicama 20 minuta kada je rezultat još uvijek bio u egalu (7:7). Serijom 11:2, koju je predvodila Dora Lacković sa sedam pogodaka, susret je ipak bio odlučen do kraja prvih 30 minuta, rezultat na poluvremenu glasio je 18:9. U drugom dijelu utakmice preostalo je samo rutinski dovršiti susret što su Osječanke i učinile te ostvarile pobjedu sa 15 pogodaka prednosti.

U redovima Lavica svega četiri igračice upisale su se u listu strijelaca. Najefikasnije su bile Ivana Kirin i Nina Milovanović sa šest pogodaka, dok je jedan manje postigla Tena Mioč – Cabadaj. Uz njih, u strijelce se upisala i Marija Medved koja je dva puta zatresla mrežu.

1234 Virovitica: Marija Devald 9+0, Martina Majkovčan 3+1, Lukrecia Veršec, Nadia Dujmović, Ivana Kirin 6, Lea Zupčić, Marija Medved 2, Ana Blažev, Elena Bardić, Tea Strusa, Klara Crnoja, Laura Oršulić, Tena Mioč – Cabadaj 5, Nina Milovanović 6, trener: Franjo Meter.

Do kraja sezone ostalo je još osam kola u kojima će virovitičke predstavnice pokušati osvojiti još koji bod. Na žalost, čini se kako je ispadanje iz najvećeg ranga ženskog rukometa gotovo neizbježno.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content