Dobre vijesti: Oko 800 tisuća umirovljenika dobit će Covid dodatak

Postoji i jedna pozitivna stvar oko Covida, a to je Covid dodatak. Njega će, čini se, dobiti oko 800 tisuća hrvatskih umirovljenika. Prijepora nema, glavne stvari su dogovorene, kažu iz Sindikata umirovljenika.

– Svakako za one koji su zanemareni, socijalno isključeni i siromašni, a to je u najmanju ruku u Hrvatskoj 800 tisuća umirovljenika. Covid dodatka treba biti i bit će ga – poručila je u RTL-u Danas predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović.

Upitana ima li obećanja kazala je kako ima ‘čvrsta obećanja’, ali i da je dogovoreno da s iznosima zasad neće izlaziti u javnost, ali i da će biti dobar dodatak za one koji su najsiromašniji. Umirovljenici s najnižim primanjima trebali bi dobiti skoro jednu cijelu dodatnu mirovinu.

Covid dodatak, kako sada stvari stoje, ne bi ipak dobili svi umirovljenici, ali neslužbeno doznaje RTL bi oni čija je mirovina manja od 4000 kuna. Oni s najmanjom, dobili bi najviše. A o detaljima se još razgovara s Maticom, Sindikatom i strankom umirovljenika.

– Nakon desetog travnja idu izračuni i isplate covid dodatka – kazala je Petrović.

(tportal.hr, rtl.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content