Ivica Kirin kandidat HDZ-a za gradonačelnika Virovitice i u novom mandatu, kandidatkinja za zamjenicu Vlasta Honjek – Golinac

Na sjednici održanoj u petak, 5. ožujka, Gradski odbor HDZ-a potvrdio je izlazak na lokalne izbore u koaliciji s HSLS-om te aktualnog gradonačelnika i predsjednika Gradskog odbora Ivicu Kirina za kandidata za gradonačelnika i u predstojećem mandatu.

Kandidatkinja za zamjenicu je također aktualna zamjenica i potpredsjednica Gradskog odbora Vlasta Honjek – Golinac.
Na sjednici je potvrđena i lista kandidata za Gradsko vijeće koja je sastavljena temeljem prikupljenih prijedloga s terena.

Predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je kako je listom teritorijalno pokriven cijeli grad, odnosno svi mjesni odbori.

– Na listi imamo ima više od 50 posto visokoobrazovanih kandidata, ispunjenu zakonsku kvotu od 9 žena, mlade ljude, umirovljenike, branitelje, obrtnike, poduzetnike… Lista je „pomlađena“ i ovo je nova snaga za novo doba i projekte koje smo najavili, rekao je I. Kirin.

U nastavku je bilo riječi o strateškim projektima koji su u planu u programskom razdoblju 2021. – 2027.

– Radimo na stotine projekata čija je ukupna vrijednost oko 3,5 milijarde kuna. To su, uz brzu cestu, uređenje sliva Ođenice, odnosno uređenje Virovitičkih jezera, megazona Zapad II koja će biti jedna od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj, Športsko-rekreacijski centar Vegeška gdje su u planu bazeni koji već imaju građevinsku dozvolu, Turistička zona Bilogora, III. osnovna škola, nova Glazbena škola, Autobusni kolodvor, škola u Čemernici, geotermalne bušotine, rekao je Ivica Kirin.

Radi se knjižica realiziranih projekata kako bi se građanima prezentiralo sve što je na području grada i prigradskih naselja napravljeno od 2013. godine.

Obići će sve gradske ulice i prigradska naselja kako bi se riješili oni problemi na koje su građani čekali zbog velikih projekata.
Preko 80 projekata se planira na području mjesnih odbora.

(hdz-virovitica.eu)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content