Javna dražba: Od starih Tomosa do Audija A6, pogledajte čega se sve rješava država

blank
Foto: TRCZ za Index.hr

Javna dražba rashodovanih državnih vozila najavljena je za 27. ožujka na otvorenom prostoru TRCZ automobila d.o.o. na adresi Mandlova ulica, Dubrava (nasuprot spremišta ZET tramvaja) u Zagrebu. Početak dražbe je predviđen u 9 sati, a kao i do sada, sva vozila se mogu pregledati 25. i 26. ožujka od 10:00 do 14:00 sati na istoj lokaciji.

Predmeti prodaje su sredstva koja su rashodovale državne institucije i trgovačka društva, npr. Hrvatska pošta, Grad Zagreb, HAC, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zdravstva i ostali.

Nakon dužeg vremena iz ponude mogu se istaknuti transportna vozila Hrvatske pošte, Crafteri, Transporteri i Caddyji, koji su uz osnovnu namjenu prikladni i za preuređenje u kampere te kao takvi izuzetno zanimljivi. Startaju iznosima čak i manjim od 7000 kuna, piše Index.hr.

U ponudi ima i luksuznih vozila poput Audija A6 koji uvijek privlači veliku pažnju. Primjerak iz 2006. godine kreće od 13.600 kuna. Zanimljivi bi mogli biti i gradski modeli. Nude se VW Polo iz 2008. za početnih 10.000 kuna i DS3 1.6 HDI iz 2016. godine za 20.000 kuna te hrvatski bestseler VW Golf.

Zanimljivo je da se pojavio i “kineski X5”, Shuanghuan CEO iz 2008. godine, koji kreće od 19.600 kuna.

Konačno, s toplijim vremenom dolazi i sezona mopeda i skutera, a tu su vrlo zanimljivi Tomos APN, Liberty 50, Hip Hop 45 i ostali. Deset APN-ova u lotu ide već od 5600 kuna.

Kao i u slučaju zadnje ovakve dražbe, s obzirom na epidemiološku situaciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti su razvrstani u 4 skupine s različitim vremenima početka prodaje. Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10% početne cijene za svako vozilo iz grupe, uz uvjet da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba.

Ponovimo i obavijest organizatora kako su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, te prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima. Prodaja vozila se vrši po načelu “viđeno-kupljeno”, što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi.

Više informacija o dražbi, kao i cjelokupnu ponudu, možete vidjeti na službenim stranicama.

(www.icv.hr, index.hr)