Javna dražba: Od starih Tomosa do Audija A6, pogledajte čega se sve rješava država

Javna dražba rashodovanih državnih vozila najavljena je za 27. ožujka na otvorenom prostoru TRCZ automobila d.o.o. na adresi Mandlova ulica, Dubrava (nasuprot spremišta ZET tramvaja) u Zagrebu. Početak dražbe je predviđen u 9 sati, a kao i do sada, sva vozila se mogu pregledati 25. i 26. ožujka od 10:00 do 14:00 sati na istoj lokaciji.

Predmeti prodaje su sredstva koja su rashodovale državne institucije i trgovačka društva, npr. Hrvatska pošta, Grad Zagreb, HAC, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo zdravstva i ostali.

Nakon dužeg vremena iz ponude mogu se istaknuti transportna vozila Hrvatske pošte, Crafteri, Transporteri i Caddyji, koji su uz osnovnu namjenu prikladni i za preuređenje u kampere te kao takvi izuzetno zanimljivi. Startaju iznosima čak i manjim od 7000 kuna, piše Index.hr.

U ponudi ima i luksuznih vozila poput Audija A6 koji uvijek privlači veliku pažnju. Primjerak iz 2006. godine kreće od 13.600 kuna. Zanimljivi bi mogli biti i gradski modeli. Nude se VW Polo iz 2008. za početnih 10.000 kuna i DS3 1.6 HDI iz 2016. godine za 20.000 kuna te hrvatski bestseler VW Golf.

Zanimljivo je da se pojavio i “kineski X5”, Shuanghuan CEO iz 2008. godine, koji kreće od 19.600 kuna.

Konačno, s toplijim vremenom dolazi i sezona mopeda i skutera, a tu su vrlo zanimljivi Tomos APN, Liberty 50, Hip Hop 45 i ostali. Deset APN-ova u lotu ide već od 5600 kuna.

Kao i u slučaju zadnje ovakve dražbe, s obzirom na epidemiološku situaciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti su razvrstani u 4 skupine s različitim vremenima početka prodaje. Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10% početne cijene za svako vozilo iz grupe, uz uvjet da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba.

Ponovimo i obavijest organizatora kako su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, te prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima. Prodaja vozila se vrši po načelu “viđeno-kupljeno”, što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi.

Više informacija o dražbi, kao i cjelokupnu ponudu, možete vidjeti na službenim stranicama.

(www.icv.hr, index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content