LUKAČ 05 – PODGORJE Jedina subotnja utakmica 2. ŽNL Zapad dat će odgovore na brojna pitanja

Uz “gradski derbi” vječitih rivala, Svetog Đurđa i milanovačkog Sokola, koji je na rasporedu sutra (nedjelja), na nogometnom igralištu u Lukaču danas (subota) se igra “drugi” najzanimljiviji susret koji će dati odgovore na brojna pitanja.

Jedina subotnja utakmica 13. kola 2. županijske nogometne lige Zapad spojit će nogometaše domaćeg Lukača 05 i Podgorja.

Gledajući tablicu i dosadašnje rezultate, gosti su bez ikakve sumnje veliki favoriti u ovom susretu. Momčad stratega Ivana Ćavara upisala je u dvanaest utakmica čak jedanaest pobjeda i samo jedan poraz. Također, na ruku im ide i ona statistika po pitanju broja postignutih i primljenih zgoditaka jer su i tu najbolji. Primili su dosad osam pogodaka, a zabili 46.

U prvom susretu odigranom jesenas Podgorje je na svom terenu deklasiralo Lukačane s visokih 7:0. Ovog puta stvari su malo drugačije i u ovom susretu itekako se nešto pita i domaćina. Momčad koju je ove zime preuzeo strateg Miroslav Čor “dobila je novo ruho”.

Stiglo je nekoliko odličnih igrača iz raznih sredina, ali i par igrača koji jako dobro “poznaju” domaće svlačionice jer su u jednom periodu svoje karijere već igrali ovdje i to u periodu kad su harali travnjacima 1. ŽNL. Prije svega, to su iskusni robusni napadač Tomislav Škvarić i brzonogi veznjak Renato Giba. Veliko isustvo donio je iz Podravskih Sesveta Ivan Topić, a “kući” se iz vukosavljevačke Mladosti vratio i Domagoj Pakšec.

Momčad je to koja sada ima “glavu i rep” i s kojom će Čor probat popraviti lošu “krvnu sliku” iz jesenskog dijela sezone kada su Lukačani završili na pretposljednjem mjestu sa samo četiri osvojena boda. U prvom proljetnom kolu bili su slobodni, a tek ćemo danas vidjeti što je i kako zamislio Čor u svojoj novoj trenerskoj misiji.

Domaćin ovog proljeća na raspolaganju ima i puno ugodnije mjesto za rad, treninge, utakmice… Naime, Sportski dom u Lukaču prošao je energetsku obnovu i zahvaljujući Općini Lukač zasjao u novom ruhu. Sve je spremno za jedan pravi ligaški obračun.

Hoće li Podgorje upisati još jednu pobjedu u nizu i napraviti novi korak prema naslovu prvaka saznat ćemo danas u susretu koji počinje u 15:30 sati.

Pravdu na toj utakmici dijeli Leopold Majstorović, a pomoćnice su Ema Penava i Anja Strusa.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content