Obrtnik Božidar Sabo počeo izgradnju novog pogona u virovitičkoj industrijskoj zoni

Ovih dana obrtnik Božidar Sabo iz virovitičkog prigradskog naselja Podgorja počeo je s pripremnim radovima za izgradnju nove proizvodne hale u Poduzetničkoj zoni III. u Virovitici. U veljači ove godine kupio je zemljište površine 4.272 m2 na kojemu će izgraditi halu veličine 800 m2 i u njoj proizvoditi metalnu galanteriju. Ukupna investicija iznosi oko 2 milijuna kuna, a planirani završetak izgradnje proizvodnog pogona je 2022. godina.

S obzirom na kriterije koji su utvrđeni Programom poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice Strojobravarski i bravarski obrt „SABO“, ostvario je stopu olakšica 100 posto od kupoprodajne cijene zemljišta.

– Dosadašnji kapaciteti koje posjedujem u Podgorju su nedostatni pa sam odlučio krenuti u proširenje proizvodnje. Uz potporu Grada i cijenu zemljišta od 1 kune po metru kvadratnom, krenuo sam u izgradnju proizvodnog pogona. Time, uz sedam sadašnjih, planiram zaposliti još osam djelatnika – rekao je Božidar Sabo dodavši da je od grada dobio potporu u iznosu od gotovo 579 tisuća kuna.

IMG 4384

Gradilište novog pogona obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek-Golinac te suradnicima.

– Prvotni cilj naših poduzetničkih zona bio je upravo privlačenje domaćih obrtnika da izgrade svoje pogone. Naše poduzetnike pratimo od početka do kraja realizacije investicije i tu smo za njih, zajedno s Razvojnom agencijom VTA. Bitno nam je da proizvodnja ostane i razvija se u našem gradu – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodavši kako ovo nije jedina investicija. U planu je izgradnja još nekoliko pogona, no situacija s pandemijom koronavirusa usporila je realizaciju.

– Čim se situacija s pandemijom poboljša, očekujemo nove pogone i nova radna mjesta – dodao je I. Kirin.

(www.icv.hr, mš, virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content