OPĆINA ČAĐAVICA Počela podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Stanovnicima općine Čađavica prije tjedan dana započela je podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Spremnici su nabavljeni preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od 2018. godine.

Ugovor s Fondom potpisala je Općina Čađavica, a nabavljeno je 609 spremnika od 240 litara. Postotak sufinanciranja koji će platiti Fond za zaštitu okoliša iznosi 85 posto, dok će ostatak podmiriti Općina Čađavica.

Prema riječima općinskog načelnika Mirka Rončevića, stanovnici općine će spremnike besplatno koristiti, odnosno neće doći do povećanja cijene usluge odvoza.

IMG 5849

– Realizacijom ovog projekta ispunili smo obveze iz Plana gospodarenja otpadom kojim su propisane mjere i obveze smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta, ostvaruje se odvojeno prikupljanje otpada, kao i sprječavanje odbacivanja otpada. Mi smo putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobili spremnike za razvrstavanje papira i plastike. Ukupan iznos nabavke spremnika iznosi 151.488 kuna, od čega je 85 posto od Fonda, a Općina sudjeluje sa 15 posto, odnosno 22.723 kune. Ranije smo za razvrstavanje ovog tipa otpada koristili plave i žute vreće koje nisu bile baš praktične, neki stanovnici su odvajali, neki nisu, a bilo je i onih koji po vreće nisu ni došli. Sada će to biti puno lakše jer će se otpad stavljati u spremnike i koncesionar za odvoz otpada će ih odvoziti svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu. Do danas smo podijelili negdje oko pedeset posto spremnika, od 609 dobivenih – rekao je načelnik Rončević te napomenuo kako je u cijelom projektu koji su radili, prema Fondu tehničku pomoć odradila VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content