OPĆINA ČAĐAVICA Potpisan ugovor za izgradnju svlačionica na nogometnom igralištu

U prostoru Općine Čađavica danas (petak) je načelnik Mirko Rončević potpisao ugovor s direktorom tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. Tomislavom Horvatom iz Noskovačke Dubrave za izvođenje radova na izgradnji zgrade sportsko-rekreacijske namjene, tj. novih svlačionica na nogometnom igralištu u Čađavici. Vrijednost radova je 2.167.039,21 kuna, a rok za završetak izgradnje je 12 mjeseci.

Kako je naglasio načelnik Rončević, kada zgrada bude gotova koristit će, osim NK Mladost 1930 Čađavica, i za aktivnosti koje provodi Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica.

– Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekt je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo dosad uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Kamate na ishodovani kredit su jako povoljne, 0,11 posto, a kredit je na deset godina. Ovo je prvi put u povijesti da se Općina zadužuje za nekakav projekt, ali s obzirom da je Općina svu komunalnu infrastrukturu mjesnih odbora završila, kao i vrtić, odlučili smo se i na ovaj projekt u kojemu je partner i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica koja će također koristiti te prostorije za djecu – rekao je načelnik Rončević dodavši kako će radovi početi iza uskrsnih blagdana.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content