Općina Špišić Bukovica prijavila Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića kojim će osigurati prostor za jasličku skupinu

U sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Općina Špišić Bukovica je prijavila Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića, ukupne vrijednosti 147.788,06 kuna.

S obzirom na zaprimljene zahtjeve za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2020./2021. pokazala se potreba za proširenjem kapaciteta postojećeg vrtića. Izvođenjem radova na postojećoj zgradi dječjeg vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici, prilagodit će se postojeći prostor novim potrebama prema kojima će se postojeća višenamjenska prostorija prilagoditi jasličkoj skupini sa zasebnim sanitarnim čvorom. Također će se izvesti postavljanje fiksne vrtne kućice kojom će se proširiti postojeće dječje igralište novim sadržajem. Navedenim se zadovoljavaju sve potrebe, ali i želje mještana te se omogućuje više sadržaja što dugoročno gledano znači ostanak lokalnog stanovništva na ovom potpomognutom području te gospodarski napredak i socijalna kohezija u održivom razvoju ovog područja .

Navedene projektne aktivnosti su u skladu sa Strategijom razvoja Općine Špišić Bukovica – Strateški cilj 3. Unapređenje kvalitete života stanovništva, očuvanje povijesnog i kulturnog naslijeđa, Prioritet 2 – Unapređenje društvene infrastrukture, Mjera 3 – Ostala društvena infrastruktura .

Dječji vrtić “Čarobna šuma” trenutno pohađa 42 djeteta.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content