Policija traga za lopovima: Ukrali tri automobila na potezu od Županje do Bušetine, u svima bili ključevi

Gotovo filmski slučaj rješava danas (subota) PU virovitičko-podravska: nepoznati počinitelji uspjeli su u jednoj noći, na potezu od Županje do Bušetine, ukrasi čak tri osobna automobila. S jednim su na slatinskoj obilaznici sletjeli u kanal, drugog su ostavili uz cestu u Bušetini, a za trećim se još uvijek traga, kao i za lopovima.

Prema zasad neslužbenim informacijama, može se pretpostaviti kako su sve tri krađe povezane, odnosno imaju iste počinitelje. U sva tri slučaja vlasnici automobila vozilo su im “poklonili na srebrnom pladnju” – ostavili su automobile, parkirane ispred obiteljskih kuća doslovno s ključevima u bravici volana.

Prvi automobil lopovi su ukrali s požeškog područja, marke Mitsubishi Carisma. S njim su se dovezli do slatinske obilaznice, a prve, još nepotvrđene informacije govore kako im je najvjerojatnije pukla guma, zbog čega su izgubili nadzor nad vozilom i završili u kanalu.

Lopovi su zatim krenuli u potragu za novim vozilom. U Slatini su našli Seat Ibizu, opet s ključevima u bravici, s kojom su se dovezli do Bušetine. Automobil je ovdje ostao na cesti (istraga će utvrditi jesu li ostali bez goriva ili je razlog napuštanja bilo nešto drugo), pa su potražili treće prijevozno sredstvo.

Nešto iza osam sati ujutro ukrali su Opel Astru sive boje, virovitičkih registarskih oznaka (VT-965-DJ), u kojoj su također bili ključevi te se uputili u nepoznatom pravcu. Policija u ovom trenu traga za počiniteljima, ali i moli pomoć građana.

-Budući da se treća krađa dogodila u ranim jutarnjim satima i da se pretpostavlja kako će i treći automobil, kada ostane bez goriva ili iz nekog drugog razloga, počiniteljima postati viškom, molimo građane da nam jave informacije koje mogu pomoći u ovom slučaju.

Dakle, ako vide vozilo ovih registarskih oznaka na cesti, da jave u prvu policijsku postaju ili ako primijete nešto neobično, na primjer, nepoznate osobe koje provjeravaju parkirana vozila, da također te informacije jave prvoj policijskoj postaji. Apeliramo ovim putem na sve vlasnike vozila da ne ostavljaju ključeve u automobilu niti u bilo kojem drugom prijevoznom sredstvu – poručili su iz PU virovitičko-podravske koja provodi istragu.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content