Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak, 16. ožujka posjetit će Virovitičko-podravsku županiju i grad Viroviticu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, u utorak, 16. ožujka, posjetit će Virovitičko-podravsku županiju. Tako će, od 16,30 sati, premijer Plenković posjetiti Centar za razvoj i istraživanje u mljekarstvu u Virovitici. Uz Tehnološko inovacijski centar, Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, jedan je od najvažnijih razvojnih projekata Virovitičko-podravske županije.

Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora; usluge laboratorijskih istraživanja kao i usluge edukacije i stručnog treninga obrtnika i poljoprivrednih gospodarstvenika. Projekt se provodi s partnerom Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a zemljište je Virovitičko-podravskoj županiji, za gradnju, darovao grad Virovitica. Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu ograničenog javnog poziva za dostavu prijedloga razvojnih projekata koji se u stopostotnom iznosu financira u okviru provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede.

Nakon posjeta Centru za razvoj i istraživanje u mljekarstvu, predsjednik Vlade RH, u zgradi Virovitičko-podravske županije, sastat će se, na radnom sastanku sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom. Prije posjete Virovitičko-podravskoj, posjetit će Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

(vlada.gov.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content