Pri kraju izgradnja nastavno-sportske dvorane Područne škole Marijanci vrijedne oko 4 milijuna kuna

Novu nastavno-športsku dvoranu, bez koje nema ni kvalitetne tjelesne i zdravstvene kulture, a niti sportsko-rekreacijskih sadržaja u samom mjestu, uskoro će dobiti Područna škola Marijanci.

Naime, Osječko-baranjska županija pokrenula je izgradnju krajem 2019 godine, te je nakon ishođenja potrebne projektne dokumentacije i dozvola, potpisala ugovor s tvrtkom Zuber d.o.o. Višnjevac, a s rokom izgradnje 3 godine, od uvođenja u posao. Trenutno je odrađeno oko 80 posto planiranih radova, u vrijednosti oko 4 milijuna kuna.

– U tijeku su radovi na instalacijama i žbukanju, a predstoje daljnji radovi na unutrašnjosti, instalaterski i završni radovi. Paralelno će se provesti nabava sportske i druge opreme dvorane. Planirani završetak izgradnje je kraj 2021. godine. Jednodijelnu dvoranu s pratećim sadržajima i galerijom te toplom vezom sa školskom zgradom će koristiti 150 učenika osmogodišnje Područne škole Marijanci – ističu iz Županije.

Projekt školske dvorane ukupne je vrijednosti oko 6 miijuna kuna, a proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Završetkom objekta, učenici ali i svi mještani dobit će adekvatan prostor za održavanje športskih, kulturno-zabavnih i drugih manifestacija.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content