REPREZENTATIVCI OTVARAJU KVALIFIKACIJE Slovenija na čelu s Matjažom Kekom večeras dočekuje Vatrene

Nikad više reprezentativnih susreta, a nikada manje vremena. Čak tri kvalifikacijske utakmice nagurale su se u sedam dana, a prva na redu je već danas (srijeda). Zlatko Dalić sa svojim izabranicima kreće u lov na Katar i Svjetsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine.

Još se nisu slegli dojmovi iz Rusije, uspjeh se i dalje prepričava, i hoće, kao i onaj iz ’98., a stiglo je vrijeme za novu smotru. Reprezentacija je na svom popisu ostala bez nekoliko, možemo reći legendi, koje su nas uveseljavale svih ovih godina, a sada su mjesto prepustili nekim novim nadama.

No, što je tu je, uvijek smo bili poznati po nogometnoj kvaliteti, tako da se za budućnost Hrvatskog nogometa ne moramo brinuti. Da se vratimo na onu glavnu stvar.

Prva prepreka na putu do Katra je Slovenija koja će se pod vodstvom Matjaža Keka pokušati plasirati na svoje treće Svjetsko prvenstvo nakon Južne Koreje i Japana 2002. te Južne Afrike 2010. godine. Bruno Petković i Ante Rebić neće konkurirati za današnji susret, vjerovatno ni za one protiv Cipra (subota) i Malte (utorak) stoga će izbornik Dalić imati male poteškoće prilikom odabira udarne postave i formacije kojom će ući u susret.

Uskoro ćemo saznati odgovore na sva postavljena pitanja. Jedno je sigurno, vraćamo se pred male ekrane i uživamo u novim, pravim natjecateljskim reprezentativnim utakmicama.

Slovenija – Hrvatska, 20:45 sati.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content