U svibnju „Turneja radosti“ stiže u Viroviticu: Više od 500 dječaka i djevojčica u ritmu sporta i „Plazma Sportskih igara mladih“

Virovitica će u svibnju biti domaćin „Turneje radosti“. Veliko je to sportsko-edukativno događanje u sklopu „Plazma Sportskih igara mladih“ koje je prošle godine, u našem kraju okupilo više od 500 natjecatelja. I ove godine, djeca će se natjecati u košarci, rukometu, graničaru, atletici, šahu, a oni najbolji, plasirat će se na završnicu „Plazma Sportskih igara mladih“. O tome je bilo riječi na sastanku, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, tajnice Sportske zajednice VPŽ Dore Međimorec, s Tomislavom Gudićem, direktorom Plazma Sportskih igara mladih.

turneja radosti 3
Foto: K. Toplak

– Sport je radost i veselje, stvaranje zdravog načina i života i razmišljanja. Veselim se „Turneji radosti“ i nadam se kako će epidemiološke prilike, u svibnju, biti još povoljnije kako bi mogli uživati u sportskim natjecanjima naših mladih sportaša – naglasio je župan Andrović.

Do današnjeg su se dana „Plazma Sportske igre mladih“, razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 200.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content