Udruga distrofičara Virovitica organizira „Radostan Uskrs“: Podržite akciju i pomozite radu Udruge

S ciljem senzibiliziranja javnosti o problematici osoba s mišićnom distrofijom Udruga distrofičara Virovitica organizira javno događanje pod nazivom „Radostan Uskrs“. Tako će na Trgu kralja Tomislava („kod sata“) postaviti informativni štand na kojem će se predstaviti rad Udruge, kao i sposobnost članova oboljelih od mišićne distrofije u izradi uporabnih i ukrasnih predmeta.

– Cilj je pokazati da je ovakav kreativan rad iznimno značajna terapijska aktivnost za održavanje i poboljšanje motorike prstiju i šake – kažu iz Udruge.

Aktivnost se provodi u suradnji sa Savezom društva distrofičara Hrvatske, koji provodi projekt „Rijetke bolesti  – čvrsta mreža podrške“ u okviru kojeg su, kao Regionalni koordinatori za osobe s mišićnom distrofijom, zaposlene 4 osobe s invaliditetom, među kojima i jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije.

Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.185.906,46 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

– U „Radostan Uskrs“ se možete uključiti posjetom štandu 13., 20. i 27. ožujka od 9 do 12 sati i tako pridonijeti povećanju svjesnosti o mišićnoj distrofiji i izazovima s kojima se oboljele osobe susreću – područili su iz Udruge.

(www.icv.hr, ib; foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content