Uz slogan „Župan kojeg poznajem“, Igor Andrović predstavio kandidaturu za župana na predstojećim lokalnim izborima

„Igor Andrović – Župan kojeg poznajem“, slogan je aktualnog virovitičko-podravskog župana Igora Androvića kojim je predstavio svoju kandidaturu za čelnog čovjeka Virovitičko-podravske županije na predstojećim lokalnim izborima. Punu potporu za novi četverogodišnji mandat dao mu je Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije, kao i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je u utorak održao sastanak sa svim HDZ-ovim kandidatima uoči skorašnjih lokalnih izbora.

– Punu podršku dajem svim našim kandidatima, a očekujem pobjedu župana Igora Androvića već u prvom krugu – kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Kandidat HDZ-a na budućim lokalnim izborima za župana Virovitičko-podravske županije, aktualni župan Igor Andrović je istaknuo.

– Vjerujem da sam u protekle četiri godine svoga mandata radom i zalaganjem, zajedno sa svojim timom, opravdao povjerenje koje ste mi ukazali na lokalnim izborima 2017. godine. O tome govore djela i realizirani projekti, a ne riječi. U tom periodu s velikim sam zadovoljstvom isticao što je sve naša Vlada RH, uz premijera Andreja Plenkovića, učinila, a što i nadalje čini za moj rodni kraj, za Podravinu i Slavoniju, jer u ovom mandatu ostvareni su gotovo svi projekti koji su bili u izbornom programu 2017.

Projekti i aktivnosti koje smo provodili tijekom protekle 4 godine imali su utjecaj na gospodarstvo i poljoprivredu, na školarce, na djecu koja idu vrtić, ali jednako tako i naše djedove i bake, jednako na ljude koji žive u ruralnim i rubnim područjima naše županije kao i na ljude koji žive u lokalnim središtima naše Virovitičko-podravske županije. Ono što ja sa svojom kandidaturom za župana mogu reći, je da prihvaćam ovaj izazov da odradim još jedan mandat na jednako tako visokoj razini i da dalje pomognem da se iskoristi sav mogući potencijal koji ova županija ima.

Naravno, u iduće 4 godine očekujemo podršku države u realizaciji izgradnje brze ceste kao i pruge prema Zagrebu na zapad i Osijeku na istok. Lokalni izbori su trenutak da se stvarno izmjere konkretni rezultati i pomaci u kvaliteti života na razini lokalnih i regionalnih jedinica. Ovo nije prostor za ideologije, nego za ljude koji su u stanju nešto pokazati. Sposobnost privlačenja europskog novca, što smo pokazali do sada, po čemu smo hrvatski lider, kao i realizacija projekata, trebaju biti ključni kriterij na izborima, jer više od 80% svih investicija u Hrvatskoj vezano je za europski novac.

Županiju vidim kao jednu operativnu instanca koja je inicijator i glavni koordinator projekata u VPŽ, i koja će, u suradnji s gradovima, općinama i privatnim sektorom, osmišljavati projekte uz jasan plan realizacije. Sinergija koja postoji između javne uprave, poduzetništva i građana, pokazatelj je na koji način se županijom može upravljati odgovorno, u korist svih onih koji žive i rade u ovoj sredini. Osim toga, Županija će i nadalje biti partner privatnom sektoru i organizacijama civilnog društva u realizaciji projekata. Ustrajat ćemo dokazivati da se javni poslovi i politika mogu i moraju uspješno obavljati bez populizma, bez nerealnih obećanja, odgovorno i vjerodostojno. Svjestan svih dosadašnjih postignuća, svjestan svih izazova koji su pred nama, potpuno sam spreman za političku utrku i vjerujem u još jednu pobjedu – rekao je Andrović.

(hdz-vpz.com)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content