Završena energetska obnova Mjesnog doma u Svetom Đurđu: Novom stolarijom, fasadom i sustavom grijanja smanjit će se troškovi režija za više od 74 posto

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Mjesnog doma na adresi Mlinska 1 u Svetom Đurđu. Riječ je o projektu vrijednom 1.580.487,90 kuna, koji je uz sredstva iz proračuna Grada Virovitice s 964.772,77 kuna sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te s 361.617,83 kuna iz Fonda za sufinanciranje. Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, a nositelj je Grad Virovitica.

Radove je izvela tvrtka UZOR-color d.o.o., a obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolaciju vanjskih zidova i kosog krova te stropa. U okviru energetske obnove zamijenjen je i sustav grijanja: ugrađen je kondenzacijski kotao i novi radijatori, a nova PVC stolarija s visokokvalitetnim šesterokomornim profilima donosi korisnicima zaštitu od sunca.

Energetska obnova poboljšala je toplinske karakteristike zgrade i omogućit će značajne uštede toplinske i električne energije te smanjiti emisiju CO2 na godišnjoj razini. Konkretno, očekuju se godišnje uštede u potrošnji toplinske energije od 77,51 posto, uštede u primarnoj energiji od 74,42 posto i uštede u emisiji CO2 od 74,60 posto. Tim smanjenjem zgrada iz energetskog razreda E prelazi u energetski razred B.

SV DURAD DOM 2

Ušteda energenata koji se koriste za grijanje, odnosno hlađenje prostorija pridonijet će smanjenju režijskih troškova, a time i povećanju proračuna Grada Virovitice. Razlika u uštedi sada će se moći uložiti u poboljšanje uvjeta na tom području.

Ovim projektom korisnici su dobili uvjete za bolji i kvalitetniji boravak, a djelatnici mjesto za sigurniji rad.

– Rekonstrukcija zgrade poboljšat će sliku toga mjesta i sredine, a što će pridonijeti i smanjenju trenda iseljavanja mladih, smanjenju socijalne isključenosti te jačati kulturnu i društvenu aktivnost kao preduvjet za bolji razvoj sredine – kažu iz Razvojne agencije VTA.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Virovitice.

Untitled 1 1

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content