1. ŽNL Čačinačka Mladost golovima Ugarkovića, Periše i Šimeka do pete uzastopne pobjede i drugog mjesta

Podravac iz Sopja u 22. kolu 1. županijske nogometne lige nastavio je uspješan niz pozitivnih proljetnih rezultata došavši do četvrte uzastopne pobjede. Na svom terenu bio je bolji od Rezovca 3:0. Domaći nogometaši poveli su odličnim zgoditkom Zdenka Lončareka iz slobodnog udarca u 28. minuti. Na početku drugog dijela, zbog ozljeda, teren su morala napustiti dva gostujuća igrača: vratar Marko Doppler, kojega je između vratnica zamijenio igrač Ivan Pilinger i Aleksandar Matijašević. Nogometaši Podravca svoju pobjedu potvrdili su zgodicima Hrvoja Javorovića u 65. i Josipa Zajčeka u 75. minuti susreta. Igru domaće momčadi nosio je Tomislav Androš.

U susjedskom derbiju Voćin je u Ćeralijama minimalno 1:0 pobijedio Dinamo iz Četekovca. Pobjednički zgoditak postigao je najubojitiji voćinski igrač Franjo Perić u posljednjoj minuti utakmice.

U derbiju začelja Mladost 1930. iz Čađavice, koja je svoju domaću utakmicu igrala u Miljevcima, pobijedila je Slavoniju iz Sladojevaca 2:0. Prvi zgoditak postigao je Robert Šomođi u 3. minuti, a drugi Stjepan Novoselac u 43. minuti.

Mladost je na svom terenu u Čačincima bila bolja od Ćeralija 3:0. Prvi zgoditak postigao je Ivan Ugraković u 22. minuti susreta. Na 2:0 povećao je Dario Periša dvije minute kasnije. U posljednjoj minuti prvog dijela gosti nisu iskoristili kazneni udarac. Konačni rezultat postavio je Matej Šimek u 69. minuti. Ovom pobjedom Mladost iz Čačinaca izbila je na drugo mjesto s istim brojem bodova kao trećeplasirana Graničar Bušetina.

Gradina je, bez svoja četiri kažnjena prvotimca, došla do prve proljetne pobjede. Na svom terenu svladala je Mikleuš 3:2. Domaći su poveli zgoditkom Mateja Vujičića u 16. minuti utakmice. Devet minuta kasnije poravnao je iskusni Darko Kokoška. Gradina je po drugi puta povela u 38. minuti pogotkom Marka Lukačevića. Dvanaest minuta prije kraja Ivo Dujmić svojim pogotkom rezultat ponovno dovodi u egal. Pobjedu domaćinu je donio Hrvoje Juhas zgoditkom u 89. minuti.

Nakon dva kola Borova je ponovno igrala bez Darka Obžetića, što se itekako osjetilo na rezultatu. Poražena je na svom terenu od Mladosti iz Miljevaca 2:1. Povela je Borova u petoj minuti zgoditkom Ivana Jugovića iz kaznenog udarca, međutim Danijel Podmanicki sa svoja dva zgoditka u 12. i 56. minuti osigurao je gostujuću pobjedu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content