3. ŽNL “Vodeća” četvorka slavila u skupini Zapad, Krčevina se nakon poraza iskalila na Orešcu

3. ŽNL ZAPAD

Aršanj, Stara Brezovica, Brana i Podravec neumorno nastavljaju borbu za naslov prvaka. Sve četiri momčadi proteklog su vikenda upisale nove bodove u susretima 9. kola, a tri od četiri susreta završila su identičnim rezultatima 3:1.

Pogodak manje pao je u Detkovcu gdje je Podravec slavio 2:1. Pogodaka na tom susretu nije bilo sve do 54. minute kada Kojadin dovodi domaći sastav u prednost. Dominik i Marko Presečan preokrenuli su rezultat i osigurali tri boda svojoj momčadi pogocima u 69. i 79. minuti.

Aršanj je u Sedlarici kao gost Otrovancu do bodova došao nešto lakše. Golova nije bilo do 53. minute i pogotka Filipovića za 0:1, Veličan je u 74. povisio na 0:2, a isti igrač savladao je i svog vratara minutu prije kraja utakmice. Konačnih 3:1 postavio je Strunjak u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Brana je protiv posljednje Sloge do 60. minute imala sigurnih 2:0 golovima Miote i Kolovice. Petnaest minuta prije kraja neizvjesnost u susret vratio je Prajo kada je prepolovio prednost domaćina, no Matić pogotkom u 83. minuti riješava sve dileme oko pitanja pobjednika.

U posljednjem susretu kola Stara Brezovica preokretom je slavila protiv Turnašice. Gosti su na odmor otišli s minimalnom prednošću pogotkom Plivalića, dok su u drugom dijelu bodove domaćinu donijeli Duvnjak, koji je svoj pogodak postigao u 50. minuti i Brođanac koji je precizan bio u 76. i 88. minuti.

Aršanj i Stara Brezovica dijele prvo mjesto s 20 osvojenih bodova, Brana je trećeplasirana s jednim bodom manje, dok je na četvrtom mjestu Podravec sa 18 bodova. Slaven i Sloga nalaze se na začelju tablice s tri osvojena boda.

3. ŽNL ISTOK

Nakon poraza u 8. kolu Krčevina se pobjedama vratila u Orešcu. Domaćini su u ovaj susret ušli s 10 igrača, što se u konačnici odrazilo na rezultatu. Toni Cigrovski otvorio je susret pogotkom u 2. minuti, a nastavio je Marko Mudri s još dva pogotka. Do kraja prvog poluvremena Drača i Patača povisili su na 5:0. Drugi dio susreta donio je novih sedam pogodaka u mreži Orešca. Po dva pogotka u nastavku postigli su Marko Mudri i Dunković, dok su po jedan gol dodali Drača, Granjaš i Mario Mudri.

Susret u Meljanima pripao je drugoplasiranim Kozicama. Rabić, Medved i Zagorac poentirali su za sigurnih 3:0 nakon prvih 45 minuta. U nastavku se budi posljednja momčad prvenstva. Pogotkom Krpačića u 54. minuti prednost se smanjila, a nakon autogola Rabića u 75. neizvjesnost se vratila u susret. Do kraja smo vidjeli još jedan pogodak, ali je on još jednom odsjeo iza leđa domaćeg vratara. Konačnih 4:2 postavio je Vukomanović u posljednjoj minuti susreta.

Posljednji susret 9. kola između Vaške i Grabića odigran je bez pogodaka.

Krčevine su i dalje vodeće sa sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Kozicama, dok na posljednjem mjestu i dalje stoje Meljani bez bodova.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content