Božinović: Produljit ćemo mjere koje su na snazi, i dalje ostajemo kod lokalnog pristupa

Održan je sastanak Znanstvenog savjeta Vlade. Javnosti se obratio ministar Davor Božinović.

– To je bio sadržajan i konstruktivan sastanak gdje se ukazalo na ozbiljnost situacije s koronavirusom u Europi i Hrvatskoj. Razgovarali smo o trendu ove bolesti u svijetu – kazao je Božinović, piše Večernji.hr.

– Za javnost je važno da je ovo pandemija jer je zahvatila svaki kutak i izaći ćemo iz toga kada se nađe adekvatno rješenje – dodao je.

– Znate da je danas istek mjera, mi ćemo ih produljiti u onom izričaju u kojem jesu na snazi – dodao je. Kazao je da je Znanstveni savjet podržao njihov lokalni pristup.

– Nastavljamo pratiti situaciju, naši znanstvenici isto tako – dodao je.

I dalje lokalni pristup što se tiče mjera

– Mi već imamo u nekoliko županija vrlo stroge mjere. Pratit ćemo situaciju po županijama i ovisno o situaciji donosit će se mjere. Opcija strožih mjera nije isključena, možda je u ovom trenutku isključena na nacionalnoj razini – istaknuo je ministar.

– I te mjere s lokalnih razina donose se u suradnji s Nacionalnim stožerom – dodao je.

Božinović je rekao, što se tiče škola, da postoje različita mišljenja.

– Neki smatraju da je primjena C modela opravdana – rekao je Božinović. Kazao je i da nam brojevi rastu.

– Ako ste u određenoj situaciji primjenjivali C model, nije logično, ako vam brojevi rastu, da se sada ide u popuštanje – kazao je.

– Nećemo odustati od ovog pristupa – kazao je Božinović na pitanje postoji li neka brojka zaraženih kada bi se moglo ići u strože mjere.

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content