CRNI VIKEND Nekoliko prometnih nesreća u dane vikenda, jedan vozač poginuo, motociklist teško ozlijeđen

Ukupno je protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih jedna sa poginulom osobom, jedna sa ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u subotu oko 21.40 sati u Koriji, u kojoj je život izgubio 51-godišnji vozač. On je naime, uslijed nepropisnog kretanja osobnim automobilom kolnikom, sletio s ceste u polje, nakon čega je vozilo nastavilo pravocrtnu vožnju do betonske ograde. Prilikom udara prednjim dijelom vozila ograda je oštećena i vozilo je udarilo zid obiteljske kuće. Vozač je naknadno preminuo u Općoj bolnici Virovitica, a uzrok smrti će biti naknadno utvrđen obdukcijom.

U subotu je teške tjelesne ozljede zadobio i 56-godišnji vozač motocikla. On je nastradao u slijetanju s ceste oko 15:30 sati između Slatinskog Drenovca i Jankovca. Uzrok nesreće je bilo upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom. Srećom, suvozačica nije teže ozlijeđena, oboje su nosili zaštitne kacige.

Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, oba u nedjelju u poslijepodnevnim satima, a jedan od njih je zbog uzrokovanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena uhićen sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona.

Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 207 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 64 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čađavičkom Lugu u subotu u 08.50 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 118 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.03 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 47 godina koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom nedjelju u 16.15 sati u Milanovcu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content