FOTO Polako se ruše snovi Bukovčana o naslovu prvaka: Lukač i Bilogora remizirali, Škvarić i Djak zabili svaki po dva

Iako se derbi kola 2. ŽNL Zapad, barem kada gledamo pozicije na tablici, igra sutra (nedjelja) u Kapela Dvoru, taj epitet zaslužila je i današnja utakmica odigrana u Lukaču gdje je istoimeni domaćin zaustavio još jednog ligaša koji “puca” na naslov.

Naime, nakon što su u prvom proljetnom kolu remizirali s vodećim Podgorjem, sada su dva boda otrgnuli i drugoplasiranoj Bilogori 1947. iz Špišić Bukovice. U golijadi na kraju podjela bodova, 3:3.

Krenula je domaća momčad furiozno i već u 2. minuti povela 1:0. Tomislav Škvarić sjajno je smirio loptu nakon jednog ubačaja i matirao gostujućeg vratara Valentina Jeličića, inače obrambenog igrača koji je danas bio primoran stati među vratnice.

Na odgovor gostiju čekalo se samo šest minuta. Ubačaj iz kuta poslao je Siniša Vlaisavljević, a na pravom se mjestu našao Stipo Djak i poentirao za 1:1 protiv nemoćnog Jerbića na domaćim vratima.

Samo tri minute nakon izjednačenja erupcija veselja na gostujućoj klupi. U 11. minuti svoj udarac okušao je Josip Čoklo s nekih dvadesetak metara. Domaći vratar nije najbolje reagirao u ovoj situaciji i Ćorićeva momčad ima 2:1.

Igralo se otvoreno u nastavku prvog dijela, sijevale su prigode s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao sve do 42. minute. Loptu je primio robusni Domagoj Pakšec, sjurio se u gostujući šesnaesterac i podvalio za Škvarića koji ovakve prilike ne promašuje. Momčadi u egalu odlaze na predah.

Pokušavali su i jedni i drugi u nastavku, ali lopta nije htjela u gol. Gostujuća momčad imala je konkretnije prilike, ali jednostavno nije bilo koncentracije u samoj završnici. Bilo je i dosta prigovora na račun glavnog suca Dinka Cafute, koji su Mihaela Taušana i Hrvoja Pakšeca u domaćim redovima koštali žutog kartona. Zbog istog je razloga u gostujućim redovima požutio Siniša Vlaisavljević.

U 73. minuti favorizirani gosti ponovno dolaze u prednost i to iz jednog naizgled bezopasnog slobodnjaka uz aut liniju. Pokušavali su gosti iz prekida i ranije u tri-četiri situacije, ali bez prave završnice. Ovog puta loptu je namjestio Čoklo, sjajno ubacio, a najviši je u skoku ponovno bio iskusni Djak za svoj drugi pogodak na ovoj utakmici. Nemoćan je bio domaći vratar Robert Novosel koji je na poluvremenu zamijenio Jerbića.

Činilo se da će gosti s novom pobjedom doći na korak vodećem Podgorju, a onda se ukazao kapetan momčadi Miroslava Čora. Igrala se 81. minuta, kada je fantastičnim udarcem s nekih dvadesetak metara Matija Tomšić pospremio loptu u gostujuću mrežu za konačnih 3:3 i donio svojoj momčadi veliki bod.

Lukač je tako nakon remija s vodećim ligaškim momčadima i slavlja u Grabrovnici upisao pet bodova u proljetnom dijelu natjecanja i još jednom pokazao da će biti tvrd orah svim protivnicima u nastavku prvenstva.

S druge strane, Bilogora je dvaput kiksala, a u susretu s Napretkom došla do pobjede duboko u sudačkoj nadoknadi. Trenutno se bodovno izjednačila s Podgorjem, ali ima dvije utakmice “više” i tako postaje sve udaljenija od ovosezonskog naslova.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”626467″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content