Koordinacijski sastanak regionalnih koordinatora 5 slavonskih županija

Jučer, 6. travnja 2021. godine, Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima bio je domaćin redovnog koordinacijskog sastanka regionalnih koordinatora 5 slavonskih županija koje su ujedno i članovi radnog tima za izradu teritorijalne strategije Panonske Hrvatske koja je u fazi izrade u suradnji sa Svjetskom bankom i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU u organizaciji VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Sudionike sastanka u ime domaćina pozdravila je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo i poželjela im dobru i uspješnu suradnju sa javnim ustanovama za zaštitu prirode njihovih županija kao što ju Javna ustanova VPŽ ima sa Razvojnom agencijom Vidra.

Na sastanku je, između ostalog, bila tema definiranje međužupanijskih regionalnih projekata koji će se financirati u budućem financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine iz sektora poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačkog sektora, sektora turizma, drvno-prerađivačkog sektora, ICT sektora i metaloprerađivačkog sektora.

Po završetku sastanka, svi prisutni članovi su sudjelovali u obilasku sadržaja za posjetitelje i multimedijskog postava Posjetiteljskog centra Dravska priča, koji je prema riječima ravnateljice Razvojne agencije Vidra Emine Kovač primjer dobre prakse dugogodišnjeg rada i ulaganja kroz korištenje EU sredstava iz brojnih projekata. (virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content