Mato Damjan objavio kandidaturu za načelnika općine Crnac te predao potpise

Kandidat HDZ-a za načelnika općine Crnac Mato Damjan predstavio je svoju kandidaturu te predao potrebne potpise. Damjan je ukupno predao 232 potpisa potpore mještana kojima se zahvalio na podršci.

– Hvala od srca svima koji su mi dali potporu da zajedno nastavimo izgrađivati našu općinu te osiguravati svim mještanima normalniji i ugodniji život – kaže Damjan. U predstavljanju svoje kandidature Mato Damjan je naglasio kako su njegova najveća i najjača kampanja projekti koji su odrađeni i oni koji su u planu, to su najveće vrijednosti – naglasio je Damjan.

– Dragi mještani i mještanke općine Crnac, obraćam se kao kandidat na predstojećim lokalnim izborima i dosadašnji načelnik općine. Na početku se želim zahvaliti na povjerenju i podršci koju ste nam pružali u ostvarivanju dosadašnjih projekata i planova usmjernih na razvoj naše općine. Unatoč ograničenim proračunskim mogućnostima nastojali smo ulagati sredstva u sva naselja općine, brinući se o svakom našem stanovniku. Projekti Općine imaju cilj stvoriti uvjete za ostanak mladih, a izdvojio bih nekoliko krucijalnih: izgradnja nerazvrstane ceste Suha Mlaka – Zvonimirovac vrijednosti 5.534.431,19, izgradnja Dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu 3.270.903,75, izgradnja pješačke staza i mostova u Crncu 3.707.736,23, projekt Zaželi 2.100.000, uređenje mjesnog doma u naselju Suha Mlaka 1.149.899,77, energetska obnova zgrade Općine i Mjesnog doma u Crncu, 846.021,1200, izgradnja dječjeg igrališta u Velikom Rastovcu vrijednosti je 175.000, nabava reciklažnog dvorišta 178.750 kuna – naglašava Damjan te izdvaja kako je Općina za pomoći obiteljima, stipendije studentima, smještaj u učeničkim domovima, prijevoz učenika srednjih škola te opreme za novorođenčad u protekle četiri godine izdvojila ukupno 2.813.457,26 dok je za isto razdoblje za financiranje udruga s područja općine Crnac, Crveni križ Gradsko društvo Orahovica, LAG Papuk, vatrogastvo te udruge branitelja i sportske udruge ukupno izdvojeno 2.208.357,41. Načelnik Mato Damjan posebno je naglasio i investicije koje su planu za naredno razdoblje.

Mato Damjan predaja potpisa 2

– Tu je prije svega izgradnja kanalizacijskog sustava vrijednosti 30 milijuna kuna, potom projekt izgradnje Polivalentnog centra u Crncu vrijednosti 8.900.000, zatim u planu su i već u realizaciji radovi na izgradnji pješačkih staza u Velikom Rastovcu, Novom Petrovom Polju i Starom Petrovom Polju vrijednosti 3 milijuna kuna, projekt izgradnje mjesnog doma u naselju Milanovac 2,6 milijuna kuna, projekt razvoja širokopojasnog interneta 1,9 milijuna kuna, zatim počela je i druga faza projekta Zaželi vrijednosti 914 tisuća kuna. U planu su i izgradnje kuće oproštaja u Milanovcu i Suhoj Mlaci ukupne vrijednosti 800 tisuća kuna, zatim izgradnja javne rasvjete u Velikom Rastovcu od 750 tisuća kuna, a započeli smo i s uređenjem potoka Skakavac u Crncu za što je vrijednost 500 tisuća kuna. Nadalje, u planu je uređenje višenamjenske dvorane za teretanu u naselju Veliki Rastovac vrijednosti investicije 400 tisuća kuna, izgradnja javne rasvjeta u Breštanovcima i Malom Rastovcu za što je iznos vrijednosti investicije 300 tisuća kuna te uređenje doma i parka u naselju Breštanovci vrijednosti 100 tisuća kuna. Još je puno onih manjih projekata i vjerujem kako ćemo zajedno nastaviti sa svim ovim projektima činiti samo dobro našim sumještanima i svim naseljima općine – zaključio je Mato Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content