NASTAVILI TRADICIJU Udruga branitelja Zdenci i ŠRD Linjak uz pomoć Općine počastili mještane fišom, pečenom ribom i šaranom na rašljama

Svake godine na Veliki Petak uoči Uskrsa, Športsko ribolovno društvo Linjak i Udruga branitelja Zdenci uz pokroviteljstvo Općine, organiziraju kuhanje fiš paprikaša i pečenje ribe kako bi počastili sve mještane i goste. Ove godine tradicija je nastavljena, ali u nešto drugačijem obliku zbog poznate situacije s koronavirusom.

-Jednostavno smo bili primorani ovaj naš prepoznatljivi događaj pripremiti na drugačiji način. Skupilo se par ekipa koje su skuhale fiš, a tradicionalno smo imali kuhare koji su pripremali šarana na rašljama te pečenu ribu u ulju i naši mještani su uz pridržavanje svih mjera dolazili i počastili se. Nismo htjeli zaustaviti ove tradiciju na Veliki Petak, a opet smo bili oprezni i odgovorni. I ovim putem svim mještanima općine Zdenci te članovima naših vrijednih udruga od srca, u ime Općine želim sretan i blagoslovljen Uskrs – rekao je načelnik Tomislav Durmić.

Veliki Petak Zdenci

Kako je i rekao Durmić, nositelji aktivnosti su Udruga branitelja i Športsko ribolovno društvo Linjak.

-Teško je ili gotovo nemoguće danas bilo što organizirati, ali evo mi smo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera uspjeli počastiti naše sumještane, što nam je posebno drago. Ekipe su pripremile naše prepoznatljive slavonske riblje specijalitete kojima smo uz dobar zalogaj promovirali i našu prelijepu Slavoniju te posebno našu općinu Zdenci. Hvala svim ekipama koje su se odazvale i kuhale i time pokazale našu široku zdenačku dušu. Koristim ovu prigodu kako bih svim mještanima općine Zdenci od srca, u ime nas branitelja iz Zdenaca, uputio najljepše želje povodom Uskrsa – rekao je predsjednik Udruge branitelja Zdenci Miroslav Biro.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”625712″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content