Nika Dragičević zaustavljena u polufinalu turnira u Varaždinu u kategoriji juniorki do 16 godina

Proteklog vikenda na tenis terenima Teniskog kluba “Varteks” u Varžadinu, prema kalendaru HTS-a, održan je turnir trećeg ranga forma kup za juniore i juniorke do 16 godina starosti.

Na turniru su pod vodstvom trenera Dražena Lovrekovića nastupili i članovi Teniskog kluba “Didon” iz Virovitice Nika Dragičević i Dominik Sabolić. Prema novim pravilima Hrvatskog teniskog saveza, turnir je odigran po novom RR sistemu.

Nika Dragičević u grupi je pobijedila sve tri svoje protivnice uvjerljivim rezultatom 4:0, 4:0 te se kao pobjednica grupe plasirala u glavni turnir. U glavnom turniru u osmini finala pobijedila je Maju Murgić 4:1, 4:2, a u četvrtfinalu Helenu Balić 4:0, 4:2 te se plasirala u polufinale turnira. U polufinalnom meču izgubila je od prve nositeljice Ene Poljan 4:3, 4:2, koja je na kraju i osvojila turnir. Zanimljivo je da je većina igračica protiv kojih je igrala, puno starija od Nike jer je ona dvanaestogodišnjakinja.

Dominik Sabolić također je pobijedio sva tri svoja protivnika u grupi: Vertuša, Balenta i Pasarića te se plasirao u glavni turnir. U prvom kolu Dominik je pobijedio Frana Martinovića 4:1, 4:2, a u drugom kolu zaustavio ga je drugi nositelj Emanuel Ivkić rezultatom 4:2, 4:2.

(www.icv.hr, mš)

Dominik Sabolic e1618945526869

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content