Policija spasila ribiča iz nabujale Drave: Zadnjim atomima snage se držao za granu, boreći se za vlastiti život

U utorak, 12. travnja, u prijepodnevnim satima 65-godišnjak iz Veliškovaca odvezao se biciklom na pecanje na rijeku Dravu u blizini mjesta Gat. Tijekom večeri nije se vratio kući s pecanja i nije se javljao na mobilni telefon.

Zbog sumnje da mu se nešto dogodilo supruga je 13. travnja u 19.45 sati u Policijskoj postaji Belišće prijavila da se 65-godišnji suprug nije vratio kući s pecanja i da se više ne javlja na mobilni telefon.

Po zaprimanju nestanka osobe policijski službenici Policijske postaje Belišće organizirali su potragu u kojoj je sudjelovalo i više djelatnika HGSS-a i ribiča Udruge Gat, a koja je trajala kasno u noć.

Jučer, 14. travnja, u jutarnjim satima nastavljena je potraga za nestalim 65-godišnjakom, u koju su bili uključeni i policijski službenici Interventne policije Osijek i lokalno stanovništvo.

Policijski službenici interventne policije pronašli su u 16.10 sati u predjelu zvanom Komarice nedaleko mjesta Gat u rijeci Dravi 65-godišnjaka koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu, boreći se za vlastiti život.

Policijski službenici su hitnom intervencijom pristupili spašavanju unesrećenog, izvukli ga iz hladne i nabujale rijeke te mu u posljednjem trenu spasili život.

Zbog iscrpljenosti i pothlađenosti 65-godišnjak je prevezen u KBC Osijek, gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti te je zadržan na liječenju – izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

U potragu su bili uključeni i pripadnici HGSS-a Osijek, mještani i ribiči.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content