ŠRK “Drava” iz Terezinog Polja počeo s renoviranjem Ribičke kuće i okoliša na jezeru Zrinj

Dolaskom toplijeg vremena, Športsko-ribolovni klub “Drava” iz Terezinog polja krenuo je u realizaciju jednog od svojih većih projekata, a riječ je o uređenju Ribičke kuće na jezeru Zrinj u istoimenom naselju.

Kako su nam rekli stariji ribiči iz kluba, ova kuća koja služi kao odmorište ribićima sagrađena je prije nekih tri desetljeća i valja ju ponovno urediti za tamošnje ribiče, ali i ostale posjetitelje.

Zamjenik predsjednika ŠRK Drava, ujedno i predsjednik MO Terezino Polje Darko Orač, objasnio nam je važnost tog projekta, ističući jezero Zrinj kao vrlo popularno ribičko okupljalište, kako starijih, tako i mlađih ribiča.

SRK Drava 2

-S obzirom da na ovom malom jezeru ima poprilično bijele ribe, idealno je za ribiče početnike koji zajedno sa svojim roditeljima nedjeljom dolaze ovamo. Osim toga, ovdje smo održali mnogobrojna natjecanja u lovu ribe udicom na plovak jer je ovo jezero s obzirom na dimenzije i vrste riba koje ovdje obitavaju, izvrsno za plovkarenje. No, može se ovdje uhvatiti i veće ribe pa ponekad navrate i stariji ribolovci, a za one seniore penziće ovo je milina jer ne moraju puno hodati i obilaziti, a ulov ribe je vrlo čest – rekao nam je Darko koji se pridružio desetorici svojih kolega iz kluba koji su upravo skidali trošni krov s Ribičke kuće.

-Valja to sve zamijeniti jer je trulo i opasno za ljude – rekao nam je jedan od ribiča iz kluba Tomislav Vampovac Kićo, pokazujući nam derutno stanje kuće.

SRK Drava 3

-Kroz desetak radnih akcija vikendom, planiramo promijeniti kompletno krovište, nadograditi pomoćni prostor za alat, te urediti unutrašnjost zajedno sa stolarijom. Osim toga urediti ćemo i okoliš, vanjski prostor za pripremu hrane i ostalo. Želimo da ovo bude u poptunosti funkcionalno za potrebe nas ribiča i gostiju, ali također i lijepo za oko – rekao nam je Kićo, a mi smo se odmah sjetili Lovrakove Družbe Pere Kvržice koja je uređivala stari mlin za potrebe sela.

-Dobra volja, iskustvo i želja ribolovaca da ovo bude poseban ribolovni kutak, nit je vodilja u ovom opsežnom poslu – napomeuo je Darko Orač.

SRK Drava 5

Istaknuo je i već tradicionalnu pomoć Općine Lukač i načelnika Đure Bukvića.

-Kao i uvijek, tako i sad, načelnik Bukvić prepoznao je težnje nas ribolovaca, a Općina Lukač sufinancirat će nas s 39.000 kuna što je daleko više nego polovica ukupnog iznosa. Ostalo je naš posao, alat, trud i znanje i vjerujem da ćemo kroz oko dva mjeseca završiti i prirediti lijepo otvorenje ovog ribolovnog kutka – rekao je za kraj Darko Orač.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”626431″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content