ULOV ŽIVOTA Ribolovac iz Čađavice Marko Franjić na Dravi ulovio soma od 206 cm i teškog 60.2 kg

Uskršnji ponedjeljak, 5. travnja, lijep i sunčan proljetni dan, blago povišen vodostaj i zamućena voda bili su okidač koji je potaknuo najvećeg slatkovodnog grabežljivca na aktivnije hranjenje, ali isto tako i iskusnog ribiča Marka Franjića iz Čađavice na odlazak u ribolov, počinju svoju objavu iz Športsko ribolovne udruge “Šaran” Bakić.

– Dobro poznajući domaći dravski teren i najprikladniji tehniku ribolova za ovo doba godine, Marko se uputio na rijeku Dravu u okolici Čađavice kako bi okušao svoju sreću. Sa sobom je ponio teško ”naoružanje”, pribor spreman i za ulov najvećih primjeraka dravskih riba, a to se Marku upravo i dogodilo.

Naime, spin tehnikom ribolova umjetnim mamcem Orka shad 18 cm montiranog na jig glavu težine 30 grama Marko je ciljano išao na ulov kapitalaca koji se nađu u blizini. U poslijepodnevnim satima, oko 18 sati, na Markovu udicu zagrizla je velika riba koja se nije htjela lako predati. Nakon poduže borbe na obali je završio Markov ulov života, kapitalni primjerak soma dužine 206 cm i težine 60,2 kg. Prilikom izvlačenja ribe, Marku je pomogao njegov imenjak Marko Meštrović – objavili su na Facebooku.

Marko Franjić je sportski ribolovac iz Čađavice, član Športsko ribolovne udruge ”Šaran” Bakić, koji je ovaj povijesni ulov ostvario na štap Gamakatsu Cheetah Luxxe saltage 96 xg 12 – 80, rolu Shimano Stella 5000 SW XG, upredenicu Fireline braid 0.23 mm, umjetni mamac Orka shad 18 cm na jig glavi težine 30 grama sa udicom br. 7/0.

(www.icv.hr, ŠRU “Šaran” Bakić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content