Uspješno provedena humanitarna akcija mikleuških osnovaca za Osnovnu školu “Katarina Zrinski” iz Mečenčana

Osnovna škola Mikleuš zajedno s učenicima sprovela je humanitarnu akciju za Osnovnu školu “Katarina Zrinski” iz Mečenčana koja je privremeno smještena u OŠ “Davorina Trstenjaka” u Hrvatskoj Kostajnici.

U utorak, 30. ožujka, ravnatelj, vjeroučiteljica i pedagoginja su posjetili OŠ “Davorina Trstenjaka” te učenicima OŠ “Katarine Zrinski” uručili 78 uskrsnih paketa za djecu, a kolegama učiteljima uskrsne košare.

3
foto: OŠ Mikleuš

-Imali smo lijep doček u privremenom uredu ravnateljice, pedagoga i računovođe te smo ušli u 3. razred s ukupno 12 učenika, a djeca su se jako razveselila paketićima. Rekli su nam da im je najveća želja vratiti se u svoju školu – poručili su iz škole.

U sklopu humanitarne akcije organizirali su palačinkijadu gdje su sakupili novac s kojim su kupili slatkiše i školski pribor za djecu. Također je učenička zadruga “Naš vrt” s učiteljicom kupila šest lopti za nastavu tjelesnog te košaricu s proizvodima zadruge za prijateljsku učeničku zadrugu u OŠ Mečenčani.

7
foto: OŠ Mikleuš

Cilj ove akcije je bio potaknuti djecu na humanost, dobrotu i solidarnost s onima kojima je pomoć potrebna.

– Cilj smo ostvarili, a u budućnosti se nadamo lijepoj i prijateljskoj suradnji s OŠ Katarina Zrinska Mečenčani i želimo im što brži povratak u svoju školu. Zahvaljujemo našim učenicima i roditeljima koji su podržali ovu humanitarnu akciju i donijeli u školu pakete za djecu stradalu u potresu – poručili su.

(www.icv.hr, ib)

10
foto: OŠ Mikleuš

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content