1. ŽNL Kolo otvaraju Bratstvo i Gradina, hoće li Sloga u nedjelju potvrditi naslov prvaka?

Pred županijskim nogometnim prvoligašima ostalo je još šest kola. Ovog vikenda, 15. i 16. svibnja, s početkom u 17.30 sati igraju se susreti 25. kola koji će dati odgovore na niz pitanja u borbi za naslov prvaka, vrh tablice i opstanak u ligi.

Sloga iz Zdenaca već je gotovo osigurala naslov prvaka i samo niz neočekivanih rezultata može spriječiti da proslavi tu titulu. Za drugu poziciju bore se Voćin, Mladost iz Čačinaca, Graničar Bušetina, a iz prikrajka vreba Bratstvo iz Gornjeg Bazja. U grčevitoj borbi za ostanak u ligi su Mladost 1930. iz Čađavice, Mladost iz Miljevaca, Ćeralije, Borova, Mikleuš, Dinamo iz Četekovca i Gradina.

U subotu, 15. svibnja, na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju domaće Bratstvo je domaćin Gradini. Domaća momčad ovog proljeća s pomlađenim sastavom nije uvjerljiva, a gosti još nisu do kraja osigurali ligaški status. Gradina se nakon niza utakmica koje je odigrala bez pola prve postave postepeno kompletirala. Sve u svemu, možemo očekivati neizvjestan i zanimljiv susret do posljednje minute.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju, 16. svibnja.

Vodeća Sloga iz Zdenaca gostuje kod Slavonije u Sladojevcima i pobjedom bi osigurala naslov prvaka. Prije desetak dana ove dvije momčadi igrale su kup susret na istom terenu. Tom prilikom obje su nastupile u nekompletnim sastavima, a gosti su pobijedili 4:2.

Drugoplasirani Voćin ove sezone na svom domaćem terenu, u Ćeralijama, igra s Borovom. Voćin se bori za očuvanje druge pozicije na tablici, a gostima bi svaki bod imao zlatnu vrijednost u borbi za opstanak u ligi.

Rezovac već 51 dan ne zna za ligašku pobjedu. U klubu su uvjereni da će u nedjelju, 16. svibnja, na terenu Sportskog centra TVIN doći do pobjede nad gostima iz Mikleuša. Gosti će se sigurno boriti do posljednje minute jer im je blizu zona ispadanja iz lige.

Zbog radova na svom sportskom kompleksu, Mladost 1930. iz Čađavice svoju domaću utakmicu s Mladosti iz Čačinaca igra u Crncu. Pogled na tablicu govori da su gosti favoriti, a domaćima je pobjeda posljednja nada da se uključe u borbu za opstanak u ligi.

U Miljevcima domaćoj Mladosti pobjeda bi bila veliki korak za očuvanje statusa županijskog prvoligaša. Međutim, u goste im dolazi ovog proljeća jaki Podravac iz Sopja. Iako su gosti veliki favoriti, to moraju pokazati i na terenu.

Graničar Bušetina u proteklih nekoliko kola dosta se mučila da dođe do pobjeda u svom Bereku u ogledima s momčadima iz donjeg dijela tablice. U nedjelju im u goste dolaze Ćeralije i sve osim domaće pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content