3. HNL SJEVER Virovitica bez nekoliko standardnih prvotimaca ligu za opstanak otvorila uvjerljivim porazom u Bjelovaru

Natjecanje u ligi za opstanak 3. HNL Sjever nogometaši Virovitice otvorili su porazom od 3:0 na gostovanju u Bjelovaru kod istoimenog domaćina. Virovitičani su u Bjelovar doputovali bez četiri bitna igrača: Krešimira Pipića, Doriana Mikičića, Slavena Markovića i Josipa Ivačića, što se itekako osjetilo u igri gostujuće momčadi.

Usprkos izostancima, gosti su prvi došli do ozbiljnije prilike za zgoditak. U 5. minuti Krešimir Crvenka loše je zahvatio loptu ubačenu s desne strane i njegov pokušaj završio je nekoliko centimetara kraj domaće vratnice.

Kazna za propuštenu priliku stigla je u 16. minuti, kada je iz jedne gužve pred gostujućim vratima Bruno Kunštek doveo domaću momčad u prednost. U nastavku igre obje momčadi imale su nekoliko prilika koje nisu iskorištene. U gostujućim redovima najbliže zgoditku bili su Vučemilović – Jurić i Suvajac.

Nakon sedam minuta igre u drugom dijelu Bjelovar je povećao svoju prednost na 2:0. Ubačaj iz slobodnog udarca, kraj statične gostujuće obrane, iskoristio je Boško Kosanović. Konačni rezultat postavio je svojim drugim zgoditkom Kunštek u 64. minuti.

U nastavku je gostujući trener Goran Bosilkovski u igru ubacio nekoliko mlađih igrača.
U tom razdoblju dobru šansu za goste je propustio Rok Horaček, dok je virovitički vratar Krešimir Tomljanović s nekoliko intervencija onemogućio domaće igrače u napadačkim akcijama.

– Ova utakmica je iza nas, za propustima više nećemo žaliti, već danas moramo razmišljati o suboti i domaćem ogledu s Podravcem iz Virja te kup utakmici s orahovačkim Papukom – rekao je Bosilkovski.

Bjelovar – Virovitica 3:0
Najbolji u virovitičkim redovima: Krešimir Tomljanović

(www.icv.hr, mš; foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content